Тваринництво

Підкислювачі й органічні кислоти підтримують цілісність кишківника птиці

Серйозну роль у підтримці цілісності кишківника відіграють підкислювачі й органічні кислоти, бо вони зменшують колонізацію патогенів у кишковій стінці. Унаслідок цього рН кишківника опускається нижче 6 і сприяє нормальному росту мікрофлори.

Цей стан також підвищує ефективність усіх травних ферментів у організмі птиці, наголосила лікарка ветеринарної медицини Оксана Слівінська, пише журнал «Наше птахівництво».

Підкислювачі/органічні кислоти містять коротколанцюгові жирні кислоти, леткі жирні кислоти та слабкі карбонові кислоти, які лише частково роз’єднані.

Щоденне застосування коротколанцюгових жирних кислот, таких як масляна кислота, збільшує проліферацію епітеліальних клітин, висоту ворсинок, підвищує абсорбційну здатність, швидко відновлює кишківник. Поодинці або в поєднанні вони корисні для здоров’я птиці та покращують її продуктивність.

Як повідомлялося, заселення корисною мікрофлорою кишківника птиці обов’язкове з першого дня вирощування.