Тваринництво

Індиків та індичок вирощують на м'ясо роздільно

В індиків різна інтенсивність росту самиць і самців. Із 8-тижневого віку самці починають випереджати самок у рості. Тому частіше застосовують роздільне вирощування індиків та індичок-бройлерів із добового чи 8-тижневого віку.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Ураховуючи, що інтенсивність росту самок після 16-17-тижневого віку починає падати, а витрати корму на приріст збільшуються, індичок на м’ясо вирощують в основному до 20-тижневого віку.

Самці інтенсивно ростуть до 24-26 тижнів. Тому за потреби їх вирощують і до старшого віку: перед різдвяними святами чи за наявності можливостей для глибокої переробки індичатини.

Численні дослідження свідчать, що за роздільного вирощування жива маса індичат збільшується на 10-11%, витрати кормів скорочуються на 8%, поліпшується збереженість молодняку і сортність тушок.

Раніше ми писали про програми відгодівлі для м’ясних індичат.