Тваринництво

У Полтавському аграрному університеті створили експертний центр Milk Local Product

На базі Полтавського державного аграрного університету (ПДАУ) відкрили експертний центр Milk Local Product.  

Це відбулося у межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+, повідомили у виші.


Робота центру значно розширить перспективи не лише для студентів і викладачів ПДАУ, а й для виробників крафтових сирів – вони зможуть підвищити кваліфікацію.

Окрім того, планується організувати навчання робітничій професії сировара, яке триватиме протягом року. На курсі викладатиме випускниця ПДАУ, експертка у галузі сироваріння Тетяна Дядечко. Напередодні вона здійснила пробний запуск виробничих потужностей експертного центру Milk Local Product, і приготувала йогурти та м’який сир.

Як повідомлялося, у Немішаївському агроколеджі з’явилася лабораторія з перероблення молока.