Овочі-Ягоди-Сад

Збільшення виробництва моркви знизило ціни на 64%

Збільшення виробництва моркви знизило ціни на 64%

Під час збирання врожаю, за два тижні ціна на моркву зменшилася на 18%, а з минулого року – на 64%, наводить дані Державна служба статистики.

Про це повідомляє «Суспільне».

Так, на ринках Кіровоградщині морква коштує від 8 до 15 гривень, у супермаркетах – 7-8 гривень. Ці ціни нижчі за торішні через великі обсяги моркви на ринках та торговельних мережах, пояснила очільниця департаменту.

Збільшення посадкових площ моркви та сприятливі цьогоріч для її вирощування погодні умови знизили ціну, вважає віцепрезидент Асоціації фермерів та землевласників Андрій Кузьмич.

«Масовий посів моркви спричинив спад. Населення себе морквою забезпечило. Цінові гойдалки негативно впливають на самого виробника, бо є певна собівартість вирощуваної продукції. А така низька ціна – це мінус для виробника, однозначно».

Андрій Кузьмич прогнозує, що подальша вартість моркви сформується за місяць, коли виробники зберуть врожай та завантажать його на зберігання в овочесховища.

Читайте також: Зернове господарство зайнялося овочівництвом заради стабілізації цін