Виробництво перцю ще повністю не відновилося
Через війну та окупацію основного регіону виробництва перцю в Україні у 2022 році виробництво перцю знизилося на 33%. У 2023 році воно виросло на 20%.
Про це йдеться у публікації Inventure.
Зазначається, що у 2021 році Україна посідала 18 місце у світі за рівнем виробництва перцю. Тоді країна виробила 163 тис. тонн солодкого перцю, 25% від загального виробництва припадало на Херсонську область.
З 2016 по 2022 рік імпорт перцю в Україну зріс втричі, що відображає більш здорову культуру споживання та цілорічне споживання овочів.
Однак у 2022 році ринок зіткнувся з проблемами через війну, що призвело до скорочення на 38%. Імпорт перцю впав більш ніж у 2 рази до 12,3 тис. тонн, а виробництво впало на 33%, що підвищило ціни.
Хоча дані про вирощування перцю в 2023 році очікуються, оцінки передбачають збільшення врожаю на 20%. Збільшенню виробництва перцю солодкого сприяє розширення площ посівів у центральних та західних областях. Серед 1000 сортів солодкого перцю 6 найкраще підходять для вирощування в Україні.
Читайте також: Вперше в Україні – на Львівщині збудують геотермальні теплиці