Овочі-Ягоди-Сад

Відривання плодоніжки полуниць є головним болем переробників

Переробники ягідної продукції в Україні стикаються з надходженням на підприємства недостатньо підготовленої сировини. 

Про це AgroTimes повідомив засновник компанії «Атлас» Іван Калінін.

«Особлива тема –– відрив плодоніжок у полуниць. У Польщі це стандарт, їх видаляють безпосередньо на полі, більшість заморозок приймає тільки ягоди без плодоніжки. В Україні домогтися цього надзвичайно складно, навіть шляхом встановлення преміальної ціни. Так, у 2019 році ми пропонували постачальникам додатково 7 грн/кг до звичайної ціни полуниць, і вони все одно часто не погоджувалися», — розповів бізнесмен.

Іван Калінін додав, що плодоніжки ускладнюють або й паралізують роботу заводу, оскільки для їх видалення потрібна дуже велика кількість людей на сортувальній лінії. На його думку, ситуація не зміниться, поки між виробниками не буде серйозної конкуренції за збут.

Читайте також: Половина полуничного експорту припала на ЄС

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!