В Іспанії представили цуккіоло – гібрид цукіні та огірка
Департамент селекції та біотехнології Андалузького інституту сільськогосподарських, рибальських, харчових та органічних досліджень і навчання (IFAPA) в Іспанії та компанія Beyond Seeds Group розробили новий сільськогосподарський продукт – Zucchiolo, який походить від продукту Південної Америки, який є щось середнім між цукіні та огірком.
Про це повідомляє FreshFruitPortal.
Zucchiolo виділяється своєю універсальністю, оскільки його можна споживати свіжим як салат, як огірок, а також можна варити, як цукіні.
Він належить до нового виду родини гарбузових і має дуже блискучу, гладку та тверду шкірку та хрустку та дуже легку м’якоть.
Ще однією його особливістю є тривалий термін зберігання (до 4 тижнів за нормальної температури), що робить його ідеальним для експорту. Однак з моменту запуску продукт продається лише в Європі.
Керівник відділу маркетингу та розробки продуктів компанії Beyond Seeds Альфредо Санчес-Гімено пояснив, що в даний час він продається в трьох зареєстрованих сортах: Zucchiolo White, Zucchiolo Green і Zucchiolo Yellow.
Культуру вдалося адаптувати до тепличного вирощування.
«Близько 8500 рослин цуккіоло можна вирощувати на одному гектарі, і вони можуть почати вирощувати протягом двох місяців, з високою продуктивністю, яка може досягати від 9 до 11 кілограмів на квадратний метр (від 19 до 24 фунтів на 10 квадратних футів)», – сказала Марія дель Кармен Тамайо, технічна менеджерка проєкту в Beyond Seeds.
Читайте також: ФГ «Гадз» почало сушити кабачки