Овочі-Ягоди-Сад

У 2017 році Україна на 7% збільшила переробку винограду на виноматеріали

У 2017 році Україна на 7% збільшила переробку винограду на виноматеріали

Україна в 2017 році переробила на виноматеріали 270,9 тис. тонн винограду – на 7% більше, ніж у 2016 році.

За даними Державної служби статистики України, торік підприємства Миколаївської області скоротили переробку винограду на 19,2% – до 82,2 тис. тонн, Одеської – збільшили на 24,3% – до 151 тис. тонн, Херсонської – на 30,3% – до 33,4 тис. тонн.

У 2017 році підприємства наростили виробництво виноматеріалів на 12,5% порівняно з 2016 роком – до 18,7 млн дал.

Виробництво виноматеріалів у Миколаївській області скоротилося на 10,6% – до 6,4 тис. дал, в Одеській – збільшилося на 32,5% – до 9,8 тис. дал, у Херсонській – на 24,2% – до 2,2 тис. дал.

У груповому асортименті виноматеріалів для шампанських та ігристих вин заготовлено на 2,1% менше, ніж у 2016 році; для закладки на витримку і випуск столових вин – на 33,7% більше; кріплених – на 20,6%; коньячних – в 1,9 раза.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини зони проведення АТО.

Інтерфакс-Україна

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!