Овочі-Ягоди-Сад

Торік переробили удвічі менше винограду

Переробка винограду в Україні в 2019 році скоротилася в 2,2 рази порівняно з 2018 роком — до 124,23 тис тонн.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, 27,6% припадає на матеріал вирощений підприємствами, решта винограду закупили у господарств населення.

Торік найбільше було перероблено винограду в Одеській області — 83,45 тис тонн, у Миколаївській області — 20,97 тис тонн, у Херсонській області — 14,93 тис тонн.

Виробництво виноматеріалів в 2019 р скоротилося удвічі порівняно з 2018 року — до 9,88 млн декалітрів (дал). З них: 5,1 млн дал — столові виноматеріали, 1,9 млн дал — для шампанського та ігристих вин, 2,4 млн дал — коньячні виноматеріали.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: У Криму рапортують про рекордний за 5 років урожай винограду

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!