На Полтавщині відкрили мініцех з переробки фруктів, ягід та овочів
У Пирятинській громаді на Полтавщині підприємиця Світлана Петровська відкрила мініцех з з випуску пастили, фріпсів, чурчхели, м’ясних джерок, сухих овочевих супів. Цей проєкт став одним із восьми переможців загальнодержавного конкурсу «Сади Для Перемоги».
Про це повідомляється на сторінці Пирятинської міської ради у Фейсбук.
У рамках гранту підприємиця отримала близько 250 тис. грн, на які було придбано сублімаційну сушарку, дегідратор для м’яса, фруктів, пастили та сухих пайків. В свою чергу родина Петровських витратила 50 тис. грн на облаштування приміщення під мініцех та придбання обладнання.
Перші партії пастили під торговою маркою «Легумінка» продають у місцевих кав`ярнях.
Підприємиця має амбітні плани розширювати виробництво з залученням найманої праці та збільшувати асортимент продукції, розпочавши виготовлення фріпсів, чурчхели, м’ясних джерок, сухих овочевих супів.
«Ми виготовляємо продукцію виключно з наших місцевих фруктів та ягід, які придбаємо у місцевих виробників та підприємців. Для нас важливо, аби продукція, яку ми пропонуємо споживачам, була смачною і корисною, тому орієнтуємся виключно на якісну сировинну базу», – сказала Світлана Петровська.
Читайте також: Зросли світові ціни на яблучний сік