Овочі-Ягоди-Сад

На переробку приймають навіть ягоди, що потрапили під дощ

На переробку приймають навіть ягоди, що потрапили під дощ

ТОВ «Беррі Трейд» із Тернопілля переробляє ягоди на пульпу, яку потім використовують виробники соків та пюре. Для цього придатні навіть стиглі ягоди,, що потрапили під дощ. 

Про це повідомляє журнал «Плантатор».   

«Трапляється, що стиглі ягоди на полі потрапили під дощ. Після цього вони, особливо малина, навіть для заморожування не годяться. Куди такі збути? До нас, щоб переробити на пульпу, –– зауважує Андрій Галяс, співвласник підприємства. –– Беремо майже все, нам сировини ніколи не було забагато. Щодо малини, то цього року через її дефіцит переробники за постачальників навіть конкурували».

За словами Андрія Галяса, зазвичай на переробку здають дрібні ягоди другої-третьої хвилі, які погано продаються та швидко псуються.

«Ми такій реалізації даємо альтернативу, і не лише фермерам нашого регіону, а й Львівської, Вінницької, Рівненської, Волинської, Київської, Черкаської, Дніпропетровської й навіть Полтавської та Миколаївської областей», – зауважує переробник.

Читайте також: Виробники варення зайнялися заморожуванням через обвал гривні