Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Лохина щороку дешевшає, але залишається найдорожчою ягодою

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

За інформацією керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман, три останніх сезони ціни на лохину знижувалися на  20-30% щороку. Виробництво цієї ягоди збільшується, але вона залишається найдорожчою. Високі ціни на лохину підтримує значна частка експорту — до 70% цієї ягоди йде за кордон.

Основним трендом українського ринку ягід є швидкий ріст площ під ягодами та значна частка експорту. Найбільш затребуваною експортною культурою є лохина — 60-70% якої постачають за кордон. 

Полуницю та малину експортують набагато менше, переважно у мороженому вигляді. За рік на «Шуварі» продається 7-8 тис. тонн ягід. Вітчизняні ягідники конкурують не лише з імпортною продукцією, але й з українськими виробниками кісточкових.

«У травні найбільше продається суниця садова, в червні — суниця садова і черешня, в липні попит на ягоду суттєво знижується, хоч асортимент стає значно більшим. Це відбувається за рахунок появи на ринку кісточкових, які є потужним конкурентом для ягоди», — зазначила Тетяна Гетьман.

У січні на ринку продається полуниця з Греції по 180 грн/кг. Лохина з Іспанії з’являється в кінці квітня – на початку травня, минулої весни вона коштувала 180-200 грн/кг й вітчизняні виробники мусили знижувати ціни.

Читайте також: Експорт лохини не варто починати з плантацій менше 100 га, – фермер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: