Овочі-Ягоди-Сад

Крафтове варення потребує цілих твердих ягід

Крафтове варення потребує цілих твердих ягід

Для виготовлення крафтового варення важливий по-перше зовнішній вигляд плодів та ягід та їхній ступінь зрілості. 

Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповіла засновниця компанії «Дім варення» Олена Гашинська.

«Ми робимо не джем, і нам недостатньо взяти будь-яку полуницю, щоб перемолоти її і згустити пектином. Ми виробляємо варення з цілісних ягід, тому, наприклад, полуниця нам потрібна середніх розмірів, пружна, але не переспіла. Ми засипаємо ягоди цукром, варимо 1-3 дні, потім відокремлюємо більшу частину сиропу і в банку йдуть практично одні ягоди з невеликою кількістю сиропу», – сказала вона.

Собівартість продукції крафтової компанії виходить вищою, ніж в джемі, де більшу частину може становити сироп, загущений пектином, і вихід продукту виходить набагато більше, пояснює Гашинська. 

«У технології ми не йдемо ні на які компроміси, рецептуру не змінюємо, тому що наш продукт зовсім інший, і саме його на нашому ринку не вистачає», –  каже підприємиця.

Читайте також: Трактори, сушарки, сонячні панелі – найбажаніші інвестиції для фермерів