Овочі-Ягоди-Сад

Коронавірус збільшив споживання картоплі

В Італії на початку епідемії продажі картоплі виросли втричі, потім повернулися на звичний рівень. В Іспанії виробники ледь встигають відвантажувати бульбу, ціни на якісну продукцію виросли на 20%.
Про це повідомляє FreshPlaza.

Ринок картоплі в Європі зараз чітко розділений між північчю та півднем. У країнах, сильно уражених коронавірусом Covid-19 попит зростає. У Нідерландах, Бельгії та Німеччині на ринку знову затишшя, а це означає, що ціни знаходяться під тиском.

В Італії попит на картоплю зріс у сегменті роздрібної торгівлі та переробної промисловості. У той час як продажі на оптових ринках впали, як і попит з боку підприємств громадського харчування.

«На початку епідемії коронавірусу в Італії, особливо в перші дні, коли люди побоювалися карантинів, паніка привела багатьох до запасання, – розповів торговець у Північній Італії. – Попит з боку роздрібної торгівлі збільшився втричі. Потім ситуація знову нормалізувалася. Ми повернулися до звичних продажіві розпочали перший експорт до Швейцарії».

На Сицилії розпочали збирати урожай молодої картоплі.

В Іспанії після двох тихих місяців попит на картоплю зріс після виявлення коронавірусу. За словами одного з найбільших іспанських виробників, задовольнити весь попит майже неможливо.

При цьому ціни на якісну картоплю зросли з 28 до 35 центів за кілограм. Через гарні погодні умови та помірні температури ранню картоплю з Мурсії та Андалусії очікують на початку цього року. Тоді настане час для врожаю в регіонах Кастилія-Ла-Манча та Кастилія-Леон. На даний момент картопля на іспанський ринок надходить з Франції, Єгипту, Марокко та Алжиру.

Читайте також:Через коронавірус зріс попит на упаковані овочі та фрукти

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!