Херсонського винограду зібрали менше, але кращої якості
Винороби Херсонської області цього року зібрали 15,1 тис. т врожаю з 2,5 тис. га. При цьому, минулого року валовий збір з аналогічної площі становив 21,5 тис. т. Причини такого неврожаю місцеві виробники вбачають в посушливих погодних умовах.
Про це повідомляє «Голос України».
Але при зменшенні врожаю ціна виросла лише на столові сорти винограду. На технічні вона залишилася незмінною, або навіть трохи знизилася через низький попит.
«Вирощую такі відомі технічні сорти винограду, як шардоне, каберне, мускатні. Так, їхня врожайність нинішньої осені менша, ніж торік, але при цьому якість самих ягід краща. І дуже прикро, що закупівельні ціни на них залишаються на рівні минулорічних — 6-10 грн/кг. Хоча витрати на утримання плантацій, звісно, зростають», — зауважив директор фермерського господарства «Курінь» Микола Халупенко.
На Херсонщині великі виноробні заводи нині або простоюють, або працюють не на повну потужність. Тому херсонські фермери вивозять технічний виноград та виноматеріал на підприємства сусідніх Одещини та Миколаївщини, де з них випускають ординарні вина під місцевими брендами.
Додати коментар