Овочі-Ягоди-Сад

Фермерів навчатимуть створенню холодового ланцюга на спаржі

Фермерів навчатимуть створенню холодового ланцюга на спаржі

Фермерам, які планують вирощувати спаржу, спеціалісти Інституту овочівництва НААН України планує надати рекомендації з організації холодового ланцюга і логістики при виробництві цієї продукції.

Про це Тетяна Івченко, науковий співробітник  Інституту овочівництва та баштанництва НААН та експерт ринку спаржі, написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ми ретельно проаналізували сучасні передові практики його організації під час виробництва конкурентоздатної свіжої продукції для внутрішнього і зовнішніх ринків та для переробки. Для вас ми виклали всі основні етапи організації холодового ланцюга: збирання, складання продукції, її транспортування на доробку, сортування і калібрування, режими попереднього охолодження, зберігання в умовах низьких позитивних температур у холодильній камері, дезінсекція, вимоги щодо транспортування продукції на внутрішньому ринку та під час авіаперевезень», – написала вона.

Вона додала, що окремим розділом наведено результати наших власних наукових досліджень з оцінки ефективності короткострокового зберігання спаржі зеленої у холодильній камері залежно від виду пакування. 

Отримати рекомендації можна безкоштовно, надіславши відповідний запис за формою: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfHYvp1WFMJF0…/viewform

Читайте також: Головна ланка у вирощуванні спаржі – логістика, – виробник