Овочі-Ягоди-Сад

Брюссельська капуста дає виручки до 900 тис. грн/га

Брюсельська капуста щороку дорожчає, цього сезону оптова ціна на неї становила 60 грн/кг, при врожайності 15 т/га з гектара можна виручити 900 тис. грн і збирати її можна фактично всю зиму.

Про це в колонці на AgroTimes розповів Ігор Микицей, директор ТОВ «Діонея», що в Київській області.

Підприємство 10 років вирощує брюсельську капусту, яку продає в столичні супермаркети по 2-3 тонни на тиждень.

«Брюссельська капуста найкраще росте за відносно невисокої температури й вологості повітря, в умовах довгої теплої осені, тому що має великий період вегетації та відрізняється повільним ростом і розвитком. У наших широтах культура почувається доволі непогано. Щоправда, у минулому сезоні рослини в рості дещо відставали порівняно з іншими роками. Можливо, це було пов’язано зі спекою влітку», — поділився фермер.

Урожай збирають у кілька етапів: спочатку зривають головочки в нижній частині стебла, потім обривають всі листки, щоб вони не заважали зривати головочки в середній та верхній частині стебла. 

Якщо у грудні та січні немає сильних морозів понад -15°С, то головочки брюссельської капусти за три або чотири прийоми збирають до лютого.

Перед продажем головочки вкладають в панетки вагою 800 г.

Читайте також: Овочівники здивували незвичним забутим сортом капусти

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!