Овочі-Ягоди-Сад

Витривалість у продажу

Витривалість у продажу

Щоб ранні літні фрукти продавати не у день збору, а протягом наступних кількох, їх слід правильно охолодити й зберігати.

 

Сезон літніх фруктів в Україні традиційно відкривають суниця та черешня. Після тривалої зимово-весняної перерви вони є особливо актуальними і не лише через те, що містять значну кількість складних вуглеводів, органічних кислот, вітамінів, мінеральних речовин та інших корисних для людини сполук, а й тому, що є смачними. Утім, ці плоди належать до тих, що швидко псуються, тому для садівників дуже важливим є їх вчасний збір і збереженість під час транспортування та продажу. Для цього плоди доведеться охолодити.

 

Час і спосіб збирання

 

Плоди слід збирати у найпрохолоднішу частину дня; кращий час для цього — рано-вранці в суху погоду. Під час збирання плоди слід негайно сортувати за якістю.

 

Десертна черешня

 

Черешню, призначену для свіжого ринку, збирають вручну з плодоніжками у стадії споживчої стиглості, яку визначають за характерним забарвленням, смаком та вмістом сухих розчинних речовин. Найбільш придатними для холодильного зберігання та транспортування в умовах охолодження є плоди темнозабарвлених сортів зі щільним м’якушем.

 

У сортів, плоди яких дозрівають у ранні терміни та мають нещільний м’якуш…>>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ