Овочі-Ягоди-Сад

Сучасна крона персика

Сучасна крона персика

Формування крони персика за вузько-пірамідальним типом передбачає агресивне обрізування, виконане в чітко визначені терміни.

 

Персик у ФГ Грін Гарден після літнього формування, Львівська обл.

Методи обрізування та формування крони персика не можна розглядати без ретельного вибору садивного матеріалу, правильного садіння дерев у сад та дієвого захисту від кучерявості листка персика, адже за появи цієї хвороби якісне обрізування неможливе. Важливо також правильно, із урахуванням попиту та пропозиції на ринку та із прицілом на експорт, наприклад, до тієї самої Польщі, обрати сорто-підщепні комбінування.

 

Що обрізати і як формувати крону, якщо сад персика уражено кучерявістю листя, якщо на самому початку придбано неякісний садивний матеріал? Про який потенціал галузі може йтися, якщо сад закладено на невідомих підщепах і сортами вчорашнього дня?

 

Якість саджанців

 

Скажу відразу: використання для закладання саду 2–3-річних саджанців-переростків (званих великомірними) є неприпустимим. У таких саджанців після перенесення в сад відсутній сплеск росту та розвитку. Великі саджанці — то така собі оптична ілюзія, за її допомогою ошукують довірливих мрійників, які прагнуть отримати результат надто швидко. Якщо для закладання персикового саду використати великі саджанці, то все станеться усупереч запланованому: життя рослин у саду буде непродуктивним й вони увесь час балансуватимуть на межі загибелі.

 

Натомість, використання недорощених і слабких саджанців персика є допустимим, однак небажаним. Чому? >>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ