Овочі-Ягоди-Сад

Листковий гамбіт

Листковий гамбіт

 

Листкове підживлення допоможе досягти у яблуневому саду найвищих результатів.

 

Ще з давніх академічних часів пам’ятаю твердження, що все у цьому світі має своє призначення. Корінь — поглинає воду й розчинені елементи живлення, продукує гормони та є накопичувальним органом. Стовбур і гілки — скелетні утворення, що виконують транспортну функцію, поєднуючи крону з корінням. Квіти крім декоративної та естетичної функції приваблюють бджіл і дбають про продовження роду та генетичне різноманіття. Листок — це фабрика фотосинтезу, основа життя рослин на планеті Земля.

 

Але виявляється, що листку властиво не тільки це. Як показує практика, крім своєї прямої функції листок — орган, здатний надзвичайно ефективно поглинати хімічні сполуки і використовувати їх не лише на власні потреби, а й найкоротшим шляхом транспортувати до всіх інших органів дерева. Ця неймовірна здатність відкриває аграріям широкі можливості для регулювання найрізноманітніших процесів у рослині, до того ж у надзвичайно швидкий та дієвий спосіб, минаючи коріння, та усе, що пов’язано із тривалим процесом транспортування речовин традиційним способом.

 

Якщо наша мета — збільшення вмісту того чи іншого елемента в рослині (насправді треба розглядати комплекс елементів), то, підживлюючи рослини в саду через фертигацію (розчинений у поливній воді комплекс добрив), ми запускаємо вельми складний процес. >>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ