Аерація допомагає зменшити вплив міграції вологи під час зберігання зерна
Під час зберігання зерна важливо уникнути міграції вологи внаслідок температурних перепадів.
Одним із способів цього є зниження температури зерна до рівня, коли такі процеси не відбуватимуться або їх наявність не спричинить негативних наслідків.
Рекомендується знизити температуру зерна в силосі до середніх значень навколишнього середовища або трохи нижче, ніж очікується в середньому для певного періоду року.
Це унеможливить рух холодного повітря вниз і, відповідно, підіймання вологи до верхньої частини зернового масиву.
Мірою того, як сезонна температура змінюється, температуру зерна слід регулярно контролювати й коригувати за допомогою аерації.
Таким чином, використовуючи аерацію (для охолоджування або зігрівання зерна) всередині зернових силосів, можна мінімізувати вплив міграції вологи й забезпечити кращі умови зберігання.
Додати коментар