Овочі-Ягоди-Сад

Щоб вижити на величезному ринку яблук, садівникам не обійтися без першокласних сортів та сучасних методів вирощування

Головний вибір

Головний вибір

 Щоб вижити на величезному ринку яблук, садівникам не обійтися без першокласних сортів та сучасних методів вирощування 

Яблуко — основний вид фруктів у помірному кліматі та один з найбільш широко культивованих у світі. Такий успіх, безумовно, пояснюється тим, що яблуко не тільки приємне на смак та містить корисні елементи, а й добре зберігається та легко транспортується. 

Все це робить фрукт гравцем номер один на світовому ринку. Щоб витримати на ньому конкуренцію, садівникам потрібний передусім першокласний продукт. Для виробництва якісних яблук необхідні сучасні методи вирощування, а також привабливі для ринку сорти та клони. Їхній правильний вибір дуже важливий, оскільки нова яблунева плантація — це інвестиція на найближчі 20 років. 

Висока щільність садіння сучасного саду дала змогу збільшити виробництво яблук, зокрема першого сорту. Для цього потрібне закладання сучасних сортів та клонів. Щоб наші клієнти завжди були у тренді, розплідник Griba вже 35 років виробляє найсучасніші сорти та клони, а також інвестує у розроблення нових сортів. 

РЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ 

Кожній зоні вирощування яблук, як правило, відповідають сорти та клони, які розвиваються в них краще за інші. Це пов’язано з кліматичними, ринковими чи споживчими особливостями того чи іншого регіону. Griba має правильні рішення під кожну з таких особливостей. 

Bonita® — красиві рожеві плоди з підвищеною стійкістю

Так, наприклад, якщо хтось хоче вирощувати смугасту Галу у північних регіонах, ми можемо запропонувати клони Gala — GalaRedlum®, Gala Buckeye Simmons® та Galaval®. Для областей зі спекотними температурами, де яблука погано набирають колір, доступні повністю зафарбовані темні клони: Gala DarkBaron®, Gala Vill, Gala Schnico red, Gala Devil®. 

Gala DarkBaron® — повністю темного кольору для раннього врожаю чи спекотного клімату

У групі Red Delicious представлені найкрасивіші клони Red Velox® та Jeromine®, які мають великий попит на ринку завдяки своєму кольору. А Golden Reinders® — один із найпопулярніших сортів Golden через свою низьку чутливість до оржавлення. 

Під час вибору сорту Fuji ми пропонуємо смугастий клон Kiku® Fubrax для місць зі сприятливим для цього сорту кліматом, клони, що дуже добре зафарбовуються, — Fuji SanCiv® і Aztec®. Звичайно, у нас є й інші класичні сорти  останніх поколінь, такі як Red Idared®, Breaburn Mariri Red®, Red Jonaprince®, Granny Smith та багато інших. 

Fuji Sanciv® — цей клон Fuji останнім часом садили найбільше

Ми також пропонуємо ексклюзивні стійкі до хвороб сорти, наприклад Bonita та Rubelit. Вони дають змогу скоротити витрати на фітосанітарні оброблення, що є дуже актуальним питанням сталого розвитку в Європі. 

Red Idared C.O.V.

Нові, унікальні, дуже перспективні сорти яблуні, розроблені в рамках програми селекції Griba, доступні для випробувань у рамках майбутніх проєктів садів. Ці проєкти ми складаємо у прямій співпраці з клієнтом. 

Red Jonaprince®

ВЕЛИКА КРОНА 

Окрім правильного вибору сорту, дуже важливо звернути увагу на короновані саджанці. Фахівці розплідника Griba займаються також вирощуванням яблук і переконані: важливо використовувати саме якісне дерево, щоб отримати високу продуктивність саду та швидшу окупність інвестицій. З цієї причини метою розплідника Griba є вирощування коронованих яблунь. Ми підбираємо для клієнтів дерева різних класів: 7+ екстра, 7+, 5+ та 3+. Чим більше у вас гілок, тим легше збудувати дерево правильної форми в саду, і ви зможете досягти більшої продуктивності в перші роки. Крім кращих сортів, Griba пропонує клієнтам консалтингові послуги зі створення саду та початкового управління з використанням найсучасніших методів вирощування. Griba підтримає вас від початку і до збирання врожаю. Ваш успіх — наша ціль. Ми будемо раді проконсультувати вас у виборі найкращих сортів та систем вирощування. 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ