Агромаркет

Вдале рішення

Вдале рішення

Обравши найкращі техніку та засоби чищення, можна поліпшити гігієнічні умови утримання свиней, стан їх здоров’я, скоротити витрати часу на прибирання та кошти на дорогі ветпрепарати.

Нанесення миючого розчину на обладнання свиноферми Дотримання суворих гігієнічних стандартів — невід’ємна умова промислового утримання тварин. Адже гарантія якості — перший крок на шляху оптимізації результатів господарської діяльності. Пропоновані сьогодні на ринку запатентовані інноваційні системи дезінфекції підходять для виконання найрізноманітніших робіт з очищення та дезінфекції в сільському господарстві. Ці, виключно практичні системи, вражають високою ефективністю, рентабельністю та зручністю в обігу, гарантуючи ретельну дезінфекцію свинарників перед розміщенням у них молодняку або нового поголів’я, а також, допомагаючи підтримувати чистоту й гігієну на всіх ділянках утримання свиней.
Засоби чищення, що застосовуються в сільському господарстві, бувають лужними (наприклад, RM 31) і кислотними (наприклад, RM 25).

Властивості лужних засобів чищення:
– гарно розчиняють жири, легко видаляють органічні забруднення (гній, залишки корму тощо);
– достатньою мірою розмочують бруд, у т. ч. засохлий гній;
– повністю розкладаються біологічним шляхом;
– не пошкоджують обладнання (завдяки інгібіторам корозії);
– не здійснюють негативного впливу на установки для отримання рідкого гною та біогазу.

Властивості кислотних засобів чищення такі:
– усувають найстійкіші неорганічні забруднення — іржу, вапно, молочний камінь тощо;
– повністю розкладаються біологічним шляхом;
– не завдають шкоди оброблюваним матеріалам (сталь, пластмаса, керамічна плитка, нержавіюча сталь тощо);
– не мають негативного впливу на установки для отримання рідкого гною та біогазу.

Варіанти застосування засобів чищення:
– в апаратах високого тиску;
– в апаратах високого тиску з насадкою для пінної чистки;
– в апаратах високого тиску із соплом для пінної чистки;
– у розбризкувачі.

Технологія застосування засобів чищення в апараті високого тиску:
– рівномірно нанести засіб за допомогою насадки для пінної чистки з балоном або сопла для пінної чистки;
– залишити на 10–30 хв для впливу, не допускаючи висихання засобу;
– по закінченню змити струменем високого тиску;
– для усунення стійких забруднень нанести на відповідні місця концентрований засіб і залишити на 10 хв;
– у разі стійких забруднень повторити процедуру.
Активна речовина цілеспрямовано впливає на бактерії, віруси, грибки, спори й інші збудники хвороб. Генерована піна добре розподіляється поверхнею стін, стель і загонів для тварин і довго утримується на них, що гарантує дотримання встановленого часу впливу. До того ж термостійкі інгредієнти забезпечують повномасштабний дезінфекційний ефект у широкому діапазоні температур — від –20 до +70 °С.
Найбільш рентабельне та ефективне застосування засобів чищення та дезінфекційних засобів досягається у разі застосування багатопостових стаціонарних апаратів високого тиску. Коротко про основні переваги таких апаратів:

Економно й швидко
– швидка підготовка апарата до роботи;
– постійний високий тиск на кожній точці відбору;
– не витрачається час на налагодження, немає необхідності в транспортуванні або установці;
– стаціонарний апарат високого тиску може замінити до 17 мобільних апаратів високого тиску.

Простота у використанні, безпека в експлуатації
– універсальні операції, як на мобільному апараті високого тиску;
– захист від зовнішніх впливів;
– усі функції можуть здійснюватися з точки відбору;
– немає необхідності в транспортуванні на місце роботи;
– можливість одночасної роботи на кількох виробничих майданчиках;
– працюючи зі стаціонарним апаратом високого тиску, оператор не відволікається на обов’язковий контроль, як, наприклад, під час роботи з мобільним апаратом.
Стаціонарні апарати високого тиску встановлюють у технічній кімнаті, куди має доступ обмежена кількість людей з обслуговуваного персоналу: електрик, сантехнік й інженер сервісного центру. Таким чином, обладнання приховано від сторонніх очей і захищено від вандалізму. Шум апарату високого тиску, що працює, розміщеного в технічній кімнаті, не створює дискомфорту працівникам, які працюють поблизу поста мийки.

Захисні пристрої стаціонарного апарату
– система запобігання в разі нестачі води не допускає включенню насосів високого тиску;
– датчик температури відмикає апарат за досягнення занадто високої температури води;
– захист в обмотці мотора відключає мотор за термічного перевантаження;
– запобіжний клапан відкривається в разі несправності перепускного клапана;
– відключення устаткування за витоку води на з’єднаннях трубопроводу високого тиску. Відключення обладнання у разі обриву труби високого тиску;
– система контролю захисних датчиків, постійний контроль і тестування на працездатність захисних пристроїв.

Працездатність і надійність
Працездатність стаціонарних апаратів гарантовно їх призначенням. Під час проектування стаціонарних апаратів високого тиску заздалегідь передбачалося, що ці машини застосовуватимуться в складних промислових умовах експлуатації. У зв’язку із цим складові стаціонарного обладнання проходять жорсткий відбір і підтверджують свою надійність у важких багаторазових випробуваннях. Потужні електродвигуни та помпи з кривошипним механізмом легко витримують цілодобовий режим експлуатації. Сервісний ремонт одного з насосів не призведе до зупинки всього багатонасосного модуля. Такий апарат допускається до експлуатації з робочими насосами.

Дезінфекція за допомогою стаціонарних апаратів
Нанесення засобів чищення та дезінфекційних засобів можливе з допомогою різних дозуючих і піноутворюваних аксесуарів. Кожну точку відбору високого тиску можливо укомплектувати постійним, знімним або мобільним комплектом аксесуарів для пінної чистки та дезінфекції. Є різні варіанти розташування та зберігання засобів чищення та дезінфекційних засобів. Зокрема, розташування каністр на настінних кронштейнах поблизу поста високого тиску. Розміщення каністр на мобільних візках, які мають повний комплект необхідних аксесуарів для підключення до високого тиску і нанесення засобів чищення та дезінфекційних засобів на оброблювану поверхню. Розміщення засобів чищення та дезінфекційних засобів у спеціальній технічній кімнаті, з якої концентровані розчини за допомогою спеціальних насосів по трубах подають на ділянки очищення. Дозуючі інжектора готують розчини необхідної концентрації для нанесення на оброблювану поверхню.
Регулярне проведення ретельного очищення та дезінфекції свинарських приміщень є необхідною умовою захисту тварин від збудників хвороб і паразитів. Сьогодні на ринку представлено апарати високого тиску, які швидко й ефективно можуть справитися навіть із великими обсягами бруду. Відмінним доповненням до них є приналежності, спеціально узгоджені з конкретними вимогами, наприклад, грязьова фреза, трьохпозиційне сопло або пристосування для чищення пласких поверхонь.

 

Микола Свірєпов, спеціаліст відділу маркетингу ТОВ «Керхер» напряму «Professional»

журнал  “The Ukrainian Farmer”  вересень, 2013 року

     

 

Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “The Ukrainian Farmer” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “The Ukrainian Farmer”   з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines   Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ