Тваринництво

Про ринок обладнання для забою і переробки птиці, перспективи галузі та історію компанії «Катто Груп»

Усе для переробника

Усе для переробника

 Про ринок обладнання для забою і переробки птиці, перспективи галузі та історію відомого учасника ринку розповів директор «Катто Груп» Тарас Нестерук.   

Тарас Нестерук, директор «Катто Груп»

Пане Тарасе, як виникла ідея організувати підприємство,  що виробляє обладнання для забою і переробки птиці?  Чому саме цей напрям виробництва? З чого ви починали  і на який рівень вийшли нині? 

— Історія нашої компанії розпочалася 2002 року. Тоді  кілька однодумців, що пізніше увійдуть до колективу майбутнього Товариства, починають ремонтувати й надавати  послуги з технічного обслуговування машин і устаткування  промислового призначення для переробки м’яса. Утім,  вимоги ринку постійно змінювались, як і змінювались  вимоги замовників. Тому 2005 року було ухвалено рішення  про початок поставок замовникам технологій для забою  та переробки птиці. У цей час нашим головним партнером стає польська компанія SZLACHET STAL, яка виробляє  обладнання для забою птиці й динамічно розвивається  у світі. Паралельно збільшується база складу запчастин,  кількість робочих місць і розширюються можливості сер вісної служби з обслуговування такого обладнання. 

З 2006 року нам довелося монтувати, ремонтувати  й обслуговувати обладнання для забою та переробки птиці на території всієї України — від Закарпаття до Криму  та в таких країнах, як Польща, Молдова, Грузія, Казахстан й інші країни. Отож нашому колективу доводилось  працювати з новим обладнанням і обладнанням, яке вже  було у використанні різних виробників і марок. Це давало  змогу нашим спеціалістам отримати неоціненний досвід,  розуміючи переваги та недоліки різного типу техніки.  У майбутньому це вплинуло на конструктивні рішення  щодо виготовлення обладнання, яке ми започаткували  на нашому виробництві. 

У 2014 році з початком російської агресії різко погіршилася економічна ситуація в птахівничій галузі та в Україні  загалом. З часом ситуація покращувалась, і для нас уже  логічним було рішення розпочати власне виробництво  обладнання для забою та переробки птиці. Так, 2016 року  було створено «КАТТО ГРУП». 

Яку частку ринку ваше підприємство нині охоплює?  Що вважаєте вашим головним досягненням за час вашої  роботи? 

— Наша компанія ввібрала в себе досвід і переваги роботи  попередніх років праці. Весь цей час ми вдосконалювались, щоб якомога краще розуміти й передбачати потреби  ринку в галузі переробки птиці й максимально сприяти їх  вирішенню. 

Найголовнішим досягненням багаторічної роботи нашого  підприємства вважаю сформований колектив досвідчених спеціалістів нашого підприємства, адже є відома істина,  що кадри вирішують усе! 

Що можете сказати про ваші конкурентні переваги? Чи  є щось, що вигідно вас вирізняє серед інших виробників  аналогічного обладнання? 

— Наша компанія має власні виробничі потужності  й дотримується вузькогалузевого напряму в роботі. Це дає  нам можливості постійно вдосконалювати технології виробництва. Важливу роль у нашій роботі приділяємо гарантійному, післягарантійному обслуговуванню обладнання, надаємо професійний супровід нашим клієнтам. Завжди стежимо, щоб у наявності були складники та запасні частини  на сервісному складі. 

Куди реалізуєте вироблену продукцію? Хто ваші основні  клієнти? 

— Нині птахівнича галузь динамічно змінюється й розвивається в Україні, переважну кількість виробленої продукції ми насамперед постачаємо на внутрішній ринок,  також невелику кількість обладнання постачаємо і за кордон. 

Україна — це країна з могутнім аграрним потенціалом.  Нині серед наших замовників як наймогутніші агрохолдин ги нашої країни, так і невеликі господарства та фермери,  що тільки недавно почали утримувати птицю і вже в умовах  реалій ринку замовляють невеликі лінії для її забою.   

Яка продукція з тієї лінійки продуктів, що виробляє  ваша компанія, має найбільший попит в Україні? 

— Серед найпопулярніших замовлень — технологічні  рішення для збирання, сортування та зберігання відходів  після забою птиці. В Україні вже створено потужні сучасні  підприємства, що спеціалізуються на перероблянні відходів  після забою птиці та виробництві м’ясо-кісткового борошна,  але таке виробництво вимагає певної культури поводження  з відходами. Нині вже відомо, що відходи можуть бути якісною сировиною для переробки, а не великою проблемою  переробників, як це було ще кілька років тому. 

Розкажіть, які у вас практикуються форми співпраці  з клієнтами? Чи реалізуєте свою продукцію в лізинг? 

— Звичайно, ми забезпечуємо наших замовників, зокрема,  повним переліком документів для оформлення лізингу  чи кредиту. 

Якими принципами послуговуєтесь у своїй роботі?  У чому полягає унікальність вашої продукції? 

— Завданням нашої компанії є не тільки виробництво  і продаж обладнання. Як правило, робота з нашими замовниками починається з того, що ми надаємо різні пропозиції щодо технологічних рішень, які враховують як чинні  вимоги законодавства України, так і вимоги законодавства  ЄС, що діють у галузі переробки продуктів. Звичайно, ми  враховуємо і різні побажання наших замовників щодо  особливостей виготовлення обладнання, які допомагають  збільшити продуктивність робочої лінії забою в майбутньому або розділення визначеної інвестиції на поетапне  виконання роботи тощо. 

На сьогодні наша компанія є безпосереднім учасником  процесу розвитку птахівництва в Україні, і разом із нашими замовниками ми приймаємо і спільно вирішуємо його  виклики. 

Які плани у вас щодо розвитку компанії? Чи є наміри  впроваджувати нові напрями виробництва? Чи плануєте  виходити на нові ринки? 

— Основним своїм завданням уважаю вивчення та впровадження новітніх технологій для покращення технологічних  процесів на виробництві, а також розробляти нові види  обладнання в умовах сучасних викликів ринку. 

Яка загалом нині ситуація на ринку обладнання  для переробки? Як, на ваш погляд, розвиватиметься цей  ринок в Україні? 

— Сьогодні на ринку представлено великий асортимент  обладнання різного призначення та різних виробників.  Україна вже практично є учасником загальноєвропейського  ринку обладнання. 

Щодо майбутнього, то розвиток цього ринку буде відбуватись в напрямі контролю та мінімізації людського  чинника на виробництві харчових продуктів. Відбуватиметься максимальна автоматизація всіх виробничих  процесів. 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ