Тваринництво

Основні причини, чому варто обрати систему автоматичного промивання ліній напування

Майбутнє — в автоматизації

Майбутнє — в автоматизації

Основні причини, чому варто обрати систему автоматичного промивання ліній напування.  

Доступ до смачної, свіжої та чистої води відіграє ключову роль у вирощуванні й підтриманні здоров’я птиці. Ось чому важливо регулярно промивати лінії напування. Користуючись системою автоматичного промивання, вам більше не доведеться про це перейматись, ба більше, ви зможете економити воду, трудові ресурси та зменшити витрати на ліки. І як приємне доповнення до цього, збільшуєте строк експлуатації системи постачання питної води. 

ОПТИМАЛЬНІ ВИРОБНИЧІ РЕЗУЛЬТАТИ 

Кури є дуже чутливими до змін у якості води. Якщо вода занадто тепла чи змінився її смак, наприклад, через забруднення джерела водопостачання — кури одразу ж почнуть пити менше води, а то й взагалі перестануть. Серед іншого це безпосередньо впливає на роботу травлення та конверсію корму. Птиця, що вживає не достатню кількість води, починає менше їсти. 

Завдяки автоматичному промиванню ліній напування температура та якість питної води будуть незмінними. Це сприятиме оптимальному зростанню маси бройлерів і збільшенню кількості яєць у курей-несучок. 

Рис. Комплекс I-Flush — автоматизована система промивання ліній напування

ЕКОНОМІЯ ВОДИ ТА ТРУДОВИХ ЗАТРАТ 

Промивання ліній напування може потребувати до пів години праці на один пташник. Користуючись системою автоматичного промивання, ви економите на трудових витратах. До того ж система автоматичного промивання використовує води не більше ніж це потрібно для промивання ліній напування вручну. Це гарантує забезпечення оптимальної якості води без зайвих її витрат. 

ЗМЕНШЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ 

За допомогою автоматичного промивання ліній напування ви зменшуєте ймовірність формування біоплівки. 

Біоплівка — це шар слизу, що накопичується на внутрішній поверхні водопроводу. Цей шар створює сприятливе середо вище для розмноження бактерій, плісняви й інших шкідливих мікроорганізмів. Звичайно ж це негативно впливає на здоров’я тварин. За допомогою системи автоматичного промивання ви можете захистити якість води. Ця система також формує підґрунтя для зменшення застосування ліків, зокрема, антибіотиків. 

ТРИВАЛІШИЙ СТРОК ЕКСПЛУАТАЦІЇ СИСТЕМИ НАПУВАННЯ 

Забруднення в системі напування може спричиняти закорковування у водопроводі або ніпелях. Окрім іншого, бактерії можуть виробляти агресивні речовини, такі як сульфід або сірчана кислота, що зрештою можуть пошкодити лінії водопостачання. Завдяки автоматичному промиванню систем напування ви можете запобігти розвитку мікробної корозії й подовжити строк експлуатації системи напування. 

КОМПОНЕНТИ СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО ПРОМИВАННЯ 

Комплекс I-Flush від компанії Impex — це повністю автоматизована система промивання ліній напування на птахофабриках. I-Flush складається з блока  керування I-Control, який керує системою, регулятора тиску I-Flow з актуатором промивання, кінцевого набору I-Flow для відведення повітря та дренажного рукава головної дренажної системи. Опціонально ви можете доукомплектувати систему I-Flush датчиками виявлення біозабруднення Biofilm та датчиками температури води. 

ЧОТИРИ РЕЖИМИ АВТОМАТИЧНОГО ПРОМИВАННЯ 

1. За встановленим графіком регулярно промивайте лінії. Ви можете використовувати попередньо запрограмовані графіки для батьківського поголів’я, курей-несучок і бройлерів. 

2. Здійснення промивання за власним графіком. Ви можете з легкістю налаштувати потрібні вам графіки промивання в блоці керування I-Control. До того ж можна змінювати тривалість програми промивання та налаштовувати обсяг води, що буде використовуватись для промивання й наповнення ліній напування. 

3. За температурними налаштуваннями. Ви можете вимірювати температуру води за допомогою датчика температури води в лініях напування. Чи не було перевищено налаштований показник максимальної температури? Якщо так, то система I-Flush промиває лінії напування. Крім того, є можливість встановити додатковий датчик у лінію водопостачання. Це дозволить автоматично промивати у випадках, коли різниця температури води між лінією водопостачання та лінією напування стає занадто великою. 

4. У разі забруднення. Датчик виявлення біозабруднення Biofilm вимірює каламутність води шляхом визначення інтенсивності проходження світла. Сигнал про забруднення води подається на блок керування I-Control і відображається на ньому за допомогою світлодіодного індикатора. Колір індикатора показує рівень забрудненості. За перевищення визначеного рівня забрудненості система I-Flush автоматично промиє лінії напування. 

ЗАПОБІГАННЯ НАДЛИШКОВОМУ ПРОМИВАННЮ ЧЕРЕЗ НЕНАЛЕЖНУ РОБОТУ ДАТЧИКІВ 

У більшості випадків автоматичне промивання ліній напування забезпечує свіжість, чистоту та належну температуру питної води. Проте завжди є винятки. Наприклад, у разі стійкого забруднення або занадто високої температури водопостачання. У таких випадках нікому б не хотілося, щоб контрольована датчиками автоматична система постійно здійснювала промивання. Саме тому ви можете налаштувати максимальну кількість циклів промивання. Якщо визначену кількість циклів буде досягнуто, ви отримаєте сповіщення й зможете вжити додаткових заходів для відновлення стандартних показників води. 

Матеріал надала компанія HogSlat

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ