Тваринництво

Універсальне рішення імунокорекції

Універсальне рішення імунокорекції

Підвищити дієвість імунобіологічних засобів, антигельмінтиків й антибіотиків дуже легко, додавши вітаміни й імуностимулятори.

Сучасний ринок продукції тваринництва й птахівництва як в Україні, так і у світі, характеризується зростанням пропозиції і попиту. Це робить ці галузі одним з економічно привабливих і перспективних напрямів аграрного ринку.

Розвиток промисловості у тваринництві пов’язаний як із високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами, порівнюючи з виробництвом інших видів ринку. Однак, незважаючи на позитивні тенденції ринку отримання якісної та безпечної продукції тваринництва, існують також стримувальні чинники його розвитку. Здебільшого це стосується зростання виробничих витрат. Навіть за сучасних технологій вирощування тварин важко досягти бажаного економічного ефекту. Так, витрати галузі залежать від витрат на корми. Ті, у свою чергу — від цін на зерно та витрат на білково-вітамінні й мінеральні добавки. Значною загрозою для забезпечення рентабельності виробництва є різноманітні хвороби, що перебігають із розвитком імуносупресії в організмі тварин й отриманого від них молодняку.

До великих втрат поголів’я призводить широкий спектр інфекційних хвороб інфекційної та паразитарної етіології, які реєструються з раннього віку. Так, молодняк ВРХ, ДРХ, свиней і курчата м’ясних порід, каченята й індичата в перші дні життя сприйнятливі до вірусних і бактеріальних хвороб, особливо у вигляді асоційованого перебігу. Все це спонукає до застосування впродовж усього технологічного циклу вирощування тварин і птиці значної кількості вакцинних і антибактеріальних засобів.

На сьогодні вже накопичено значну базу польових й експериментально-наукових даних, що засвідчують невпинне, зі все тривожнішими темпами зростання кількості вірулентних варіантів резистентних щодо антибіотиків різних видів мікроорганізмів. Ускладнення в цьому відношенні чинить знижена імунна реактивність сприйнятливих тварин і птиці.

Ефективним шляхом розв’язання проблеми підвищення дієвості імунобіологічних засобів, антигельмінтиків й антибіотиків проти широкого спектра мікроорганізмів є застосування різних препаративних форм супроводу, зокрема вітамінів й імуностимуляторів.

Ветеринарний препарат «Плацевіт Форте» створено саме з метою удосконалення терапії та профілактики інфекційних захворювань й інтоксикацій (отруєння синтетичними та харчовими отрутами, антигельмінтиками й іншими протипаразитарними препаратами, продуктами розпаду гельмінтів), в разі анемій, гіповітамінозів, для реабілітації після антибіотикотерапії, травм і хірургічних операцій, зменшення негативного впливу стресів під час транспортування, вакцинації, зміні раціону в товарному тваринництві та птахівництві.

Ветеринарний препарат «Плацевіт Форте» є комплексним імуностимуляційним засобом. Завдяки наявності у своєму складі екстракту плаценти, збалансованого комплексу амінокислот, вітамінів і мікроелементів він відновлює метаболічні процеси в організмі продуктивних сільгосптварин і птиці, підвищує природну резистентність. Препарат чинить дезінтоксикаційну та імуномодуляційну дію, підвищує рівень бактерицидної активності сироватки крові та збереженість і приріст живої маси молодняку, компенсує дефіцит біологічно активних речовин в організмі продуктивних сільгосптварин і птиці, що виникає внаслідок перехворювання та проведення профілактичних щеплень і дегельмінтизацій, забезпечує стійкість організму тварин до надмірного навантаження під час транспортування, вакцинації, зміни раціону тощо.
Показаннями до застосування є різні стани, препарат чинить імуномодуляційну дію та застосовується для підвищення природної резистентності організму великої рогатої худоби, овець, кіз, свиней, собак, котів і свійської птиці.

Препарат застосовують у комплексній терапії як підтримувальний засіб у лікуванні бактеріальних, вірусних, хламідійних і паразитарних захворювань й інтоксикацій (отруєння синтетичними та харчовими отрутами, антигельмінтиками й іншими протипаразитарними препаратами, продуктами розпаду гельмінтів), у разі анемій, гіповітамінозів, для реабілітації після антибіотикотерапії, травм і хірургічних операцій, зменшення негативного впливу стресу під час транспортування, вакцинації, зміни раціону тощо.

Препарат забезпечує збереженість і збільшення приросту живої маси новонароджених тварин і молодняку (на відгодівлі) продуктивних сільськогосподарських, хутрових звірів, собак, котів і птиці, покращує показники конверсії корму завдяки підвищенню засвоєння кормів і стимуляції процесів травлення, сприяє підвищенню відсотка заплідненості й полегшенню перебігу пологів і профілактики післяпологових ускладнень у продуктивних сільськогосподарських тварин.

Ветеринарний імунобіологічний препарат «Плацевіт Форте» зареєстровано на території України й отримано реєстраційне посвідчення за №ВВ-00865-02-18.

Роман Кучерявенко, канд. вет. наук, директор
ТОВ «ВетЛайн АгроСаєнс»

журнал The Ukrainian Farmer, жовтень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ