Тваринництво

Для покращення обізнаності фахівців птахівничої галузі компанія «ВетАгро» в партнерстві з Boehringer-Ingelheim провели семінар з участю міжнародних спікерів

Передовий досвід

Передовий досвід

 Для покращення обізнаності фахівців птахівничої галузі компанія «ВетАгро» в партнерстві з Boehringer-Ingelheim провели семінар з участю міжнародних спікерів. 

Семінар відбувся у мальовничих Карпатах на теренах відомого курорту «Буковель». Протягом трьох днів — з 19 по 21 вересня — спеціалісти птахівничих господарств мали можливість почути сучасну інформацію щодо найактуальніших питань, які турбують нині птахівників. Серед учасників заходу були лікарі ветеринарної медицини з різних регіонів України. 

Від компанії «ВетАгро» було представлено дві доповіді, присвячені сучасним методам і технологіям утримання птиці без застосування антибіотиків. 

Презентація від фірми KANTERS детально торкнулася всіх етапів вирощування й утримання птиці в промислових умовах. Наголошено на максимальній захищеності поголів’я від інфекцій за допомогою технологічних, а не хімічних (застосування антибіотиків) методів. Друга доповідь, яку презентувала фірма Global Nutrition, була присвячена здоров’ю кишківника та різним способам захисту травної системи птиці. 

Презентації від компанії Boehringer-Ingelheim традиційно були присвячені передовим досягненням у сфері вакцинопрофілактики хвороб птиці. Першу доповідь провів д-р Стефан Лем’єр — стосувалася вона сегмента векторних вакцин. Розглянули головні переваги вакцин цієї групи перед іншими, зокрема імунокомплексними вакцинами. 

Завдяки передовим технологіям компанія Boehringer-Ingelheim розробила такі комбінації, що дозволяють одним продуктом (вакциною) профілактувати одразу три різних захворювання (VAXXITEK HVT+IBD+ND та VAXXITEK HVT+IBD+ILT). Остання комбінація є актуальною для великих виробників яйця (довгоживуча птиця), бо мінімізує кількість маніпуляцій із птицею (не треба часто брати кожну птицю в руки для індивідуальної вакцинації проти ІЛТ). Комбінація ж VAXXITEK HVT+IBD+ND дає подібні інструменти (менше маніпуляцій із птицею — менше вакцинації) для бройлерних господарств. 

Друга доповідь стосувалась інфекційного бронхіту птиці. Її представив відомий дослідник й авторитет у світі інфекційних хвороб птиці Жак де Віт (інститут Девентер). Наголошено було на проблемі варіантних штамів інфекційного бронхіту. Жак де Віт детально торкнувся питання саме профілактики захворювань, спричинених варіантними штамами. Суть розумної профілактики полягає не в безмежному пошуку все нових і нових варіантних вакцин, а в раціональному застосуванні комбінацій уже наявних продуктів. 

В обговоренні згаданих тем серед учасників семінару виникали активні дискусії щодо порушених проблем. Досвід закордонних колег і сучасні дослідження були цікавими українським лікарям-практикам. 

Оксана Слівінська, канд. біол. наук, технічний консультант із птахівництва, «ВетАгро» 

Ефективним для птиці є застосування препарату GLOBAMAX 1000. Він стимулює розвиток кишківника й захищає його слизову оболонку; знижує запалення у кишківнику; пригнічує розвиток специфічної мікрофлори, такої як Salmonella та Clostridia. 

Цей препарат є сумішшю потрійної дії, що ґрунтується на захищеному бутираті кальцію, лактаті кальцію й унікальному носії, синергетична дія яких спрямована на зниження проявів основних інгібіторів здоров’я кишківника. 

GLOBAMAX 1000 розроблено для посилення фізіології кишківника, стимуляції здоров’я кишківника та підготовки тварин до максимальної продуктивності й захисту інвестицій. Масляна кислота, що входить до складу продукту, є джерелом енергії ентероцитів, що збільшує довжину ворсинок, стимулює експресію білків щільних сполук і секрецію муцину, ключових частин захисної слизової оболонки. На додаток, наш унікальний носій збільшує щільність і структуру слизової оболонки, таким чином покращуючи всмоктування води і, як результат, зменшуючи вологість підстилки. 

GLOBAMAX 1000 допомагає контролювати імунні відповіді, знижуючи експресію прозапальних цитокінів та стимулюючи специфічний імунітет. Це підвищує імунну відповідь на вакцинації та протистояння хворобам. Синергія бутирату кальцію і лактату кальцію має пряму переважну дію на Salmonella, E. coli і C. Perfringens в кишківнику. Препарат також стимулює секрецію антибактеріальних пептидів і не впливає на корисні молочнокислі бактерії. 

Олег Христина, директор «ВетАгро»

Для нас надважливо дбати про здоров’я людей. Мені дуже подобається гасло, що медицина лікує людей, а ветеринарія — людство. Тому наша місія — саме турбуватись про здоров’я людей шляхом забезпечення здоров’я промислових тварин і птиці. І всі продукти, що ми представляємо на ринку, — максимально натуральні, їх дія спрямована на те, щоб забезпечити ефективну профілактику інфекційних захворювань тварин без застосування антибіотиків.

Подібні заходи ми проводимо для того, щоб донести до споживачів нашу концепцію й показати, які технології забезпечують максимально позитивний результат на виробництві. Мета нашої роботи — розв’язувати проблеми наших клієнтів, пропонувати їм практичні рішення для різних виробничих питань. Для цього у нас працює велика команда спеціалістів, зокрема закордонних. Ми вболіваємо за кожного нашого клієнта — щоб він у своїй роботі отримав високі показники виробництва, застосовуючи при цьому максимально екологічні методи.

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ