Овочі-Ягоди-Сад

Орондіс® Ультра 280 SC, к. с. — новий продукт компанії «Сингента» для боротьби з ооміцетами

Ключовий інструмент у контролі ооміцетів

Ключовий інструмент у контролі ооміцетів

Новий топовий продукт від компанії «Сингента» у боротьбі з ооміцетами — Орондіс® Ультра 280 SC, к. с.

Фунгіцид Орондіс® Ультра розроблений задля надійного захисту овочевих культур.

Орондіс® Ультра має два механізми дії: трансламінарну й акропетальну (системну), — що дозволяє компонентам препарату переміщуватись як по поверхні та всередині листка, так і вгору до нового приросту по ксилемі рослини. Обидва механізми дії працюють одночасно, в тандемі, для захисту рослини. Це особливо важливо в період активних ростових процесів. Орондіс® Ультра запобігає вивільненню і проростанню зооспор і спорангіїв, руйнуючи зв’язуючий білок, необхідний для розвитку грибних патогенів.

Поєднуючи два потужні активні інгредієнти з захисними властивостями, фунгіцид допомагає виробникам у боротьбі з такими небезпечними хворобами, як фітофтороз і пероноспороз.

Орондіс® Ультра забезпечує контроль, на який ви можете покластися, що робить даний фунгіцид найціннішим продуктом у сезоні вирощування.

Орондіс® Ультра поєднує перевірену надійну дію мандіпропаміду (група FRAC 40, активний інгредієнт фунгіциду Ревус® та Ревус® Топ) з оксатіапіпроліном (скорочено ОХТР), що дає можливість доповнювати існуючі системи захисту новим ефективним фунгіцидом. На додаток до високої внутрішньої активності ОХТР має новий механізм дії і, як єдиний фунгіцид у групі FRAC 49, не має перехресної стійкості до будь-якого іншого фунгіциду.

Діюча речовина оксатіапіпролін (ОХТР) націлена на важливі етапи життєвого циклу ооміцетів та є найбільш ефективною на ключових із них, а саме: споруляція, проростання зооспор і початок зараження. Зупинка патогену в ці періоди знижує ймовірність розвитку наступних циклів хвороби.

Мандіпропамід має трансламінарну дію, утворюючи захисний «екран» під кутикулою ягоди й листя і забезпечуючи відмінний захист від хвороб, особливо в період активного росту. За даними FRAС, мандіпропамід, який входить до складу препарату (віднесено до підгрупи Н5 / FRAС код 40 та класифіковано як «низький ризик виникнення резистентності»), робить продукт лідером у боротьбі проти фітопатогенів з класу ооміцетів.

Отже, як бачимо, не випадково у якості партнера було обрано саме мандіпропамід. Це одна з найбільш вдалих комбінацій діючих речовин, яку створили фахівці компанії «Сингента». Орондіс® Ультра значно зменшує імовірність крос-резистентності серед ооміцетних грибів.

Оскільки Орондіс® Ультра практично повністю проникає в рослину, він не змивається під час опадів. Така стійкість до дощу в поєднанні з тривалістю захисної дії забезпечує відмінну гнучкість у застосуванні фунгіциду.

Орондіс® Ультра, за результатами дослідів, має вищий ступінь захисту молодого приросту від Plasmopara viticola (мілдью), Phytophthora spp. (фітофторозу) та Peronospora destructor (пероноспорозу).

Головні переваги препарату:

  • Топ у класі фунгіцидів для контролю ооміцетів
  • Відмінна профілактична та лікувальна фунгіцидна активність, яка контролює всі ключові стадії життєвого циклу збудника
  • Новий потужний механізм дії, що містить у складі дві діючі речовини нового покоління, завдяки чому потребує значно меншої норми використання порівняно з іншими фунгіцидами
  • Системне і трансламінарне поширення в тканинах рослини, що забезпечує захист молодих її пагонів
  • Максимальний ефект досягається за профілактичного застосування під час активного росту рослини та формування врожаю
  • Стійкий до змивання опадами
  • Тривалий контроль цільових об’єктів
  • Основа антирезистентної стратегії
КультураСпектр діїФаза внесенняНорма витрати, л/гаКратність обробок / Термін очікування
ВиноградМілдьюУ період вегетації0,672/30
Томат, закритий ґрунтФітофторозУ період вегетації0,42/20
Томат, відкритий ґрунтФітофторозУ період вегетації0,42/20
ЦибуляПероноспорозУ період вегетації0,5–0,62/14

Особливості застосування продукту

Сумісність. Препарат можна змішувати з іншими загальновживаними пестицидами на відповідній культурі, проте в кожному конкретному випадку слід перевіряти препарати на сумісність.

Температура застосування: оптимальна температура під час використання +12–24 ⁰С

Рекомендована норма витрати робочого розчину:

  • 600–800 л/га — виноград
  • 200–400 л/га — овочі, відкритий ґрунт
  • 400–800 л/га — овочі, закритий ґрунт400–800 л/га — овочі, закритий ґрунт

Більше інформації про препарат Орондіс® Ультра за посиланням: www.syngenta.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ