Техніка

Нове покоління плугів KUHN Multi-Leader приносить економічну користь для аграріїв

Оптимальна оранка

Оптимальна оранка
Плуг Мульти Лідер в роботі

Якісна й ефективна оранка можлива тільки за використання технологічних знарядь  

Нове покоління напівначіпних плугів KUHN Multi-Leader привносять багато корисного до аграрної галузі. Це не лише нові технічні рішення, а ще й економічна користь від зменшення витрат на виконання оранки та покращення умов розвитку рослин. Для цього фахівці компанії розробили велику кількість оновлень. 

Для захисту корпусів застосовують розривний болт. Завдяки запатентованій конструкції з тришарового металу Триплекс (3,3 + 2,3 + 1,5 мм) полиці KUHN мають великий запас міцності, пластичності й найголовніше — зносостійкості. Таке технічне рішення подовжило строк експлуатації полиці на 40%. Також із компонентів слід зазначити долота СУПЕРМАРАФОН із патентованим карбідним напаюванням, яке виконується одночасно з термічною обробкою деталі. Долота мають збільшену товщину металу під карбідними пластинами, що разом забезпечує надзвичайно тривалий строк експлуатації. 

Вимірювання глибини оранки, 31 см (максимальна глибина 35 см)

Конструктори також урахували збільшення частки потужних тракторів у господарствах і розробили потужнішу раму, що розрахована на роботу з 8 корпусами. До того ж максимальна потужність трактора може сягати 360 к. с. Модульна конструкція рами дозволяє легко змінювати кількість корпусів. Якщо потужний трактор залучено в інших операціях, і у цей час виникає потреба виконати оранку, можна зменшити кількість корпусів і запустити в роботу плуг із трактором меншої потужності. 

Для більшої зручності ширина захвату (35–40–45–50 см) налаштовується перестановкою болта. 

Передплужники отримали удосконалену форму для поліпшення потоку решток. Також їх стало легше регулювати за глибиною й кутом атаки. Для захисту передплужників від пошкоджень застосовують зрізний болт. 

Трактори із широкою колісною базою (до 5,5 м) фізично не можуть заходити у борозну. Проте вони мають значне тягове зусилля, яке можна використовувати саме для оранки. Тому компанія KUHN запропонувала версію плуга on-land, з якою трактор може не заїжджати в борозну — опорне колесо встановлюється всередині плуга й не ущільнює оброблений ґрунт.  

ГОВОРЯТЬ ЕКСПЕРТИ  

Дмитро Карп’юк, директор ТОВ «Млин-Агро» 

— Плуг за перший сезон обробив 1500 га, і ми побачили, що він дуже витривалий. Це досягається внаслідок напаювань на долотах. Тепер ставимо ці долота навіть на плуги інших виробників. Якість оранки забезпечується на полях із різним фоном, до того ж як у сухих, так і у вологих умовах. Агрегат добре приорює рослинні рештки, поверхня поля після обробітку абсолютно чорна. 

Сергій Вилегжанін, ФГ «Північ Агро» 

— Ми за короткий строк створили доволі потужне господарство. Одним із чинників, що допоміг у цьому, є техніка з оптимальним співвідношенням ціни та якості. У нас працює багато техніки KUHN, і серед неї плуг Multi-Leader. До особливостей цього агрегата слід віднести низьку потребу в тяговому зусиллі, якісна полиця, що ефективно загортає рослинні рештки й обертає пласт. За 5000 га жодних нарікань до нього не було, міняли тільки деталі, що зношуються. 

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ