Агромаркет

Новий стандарт ефективності — New Holland T5.110 S

Новий стандарт ефективності — New Holland T5.110 S
 
 

Усе більше господарств потребує універсальний трактор, який крім виконання важких польових робіт буде корисним, наприклад, на транспортних роботах, на фермі, пасовищах або на роботі з фронтальним навантажувачем. А трактори з сегмента потужністю до 120 к. с. і коротшою колісною базою, що гарантує кращу маневреність і більшу універсальність, саме і є золотою серединою, ніж потужніші великі трактори.

Бренд New Holland доповнює свою пропозицію для ринку України у цьому сегменті новинкою — тракторами серії Т5, що вже стали бестселером на європейських ринках. До серії T5 S для ринку України входять три моделі, обладнаних двигунами потужністю 88, 98 та 110 к. с., що відповідають стандартам викидів Tier 3. Трактори серії T5 характеризуються відмінною продуктивністю, зручністю в роботі й безліччю сучасних технічних рішень і високою функціональністю в базовій комплектації. З огляду на високі ставки мит в Україні на трактори потужністю до 102 к. с. саме 110-й сильний трактор New Holland T5.110 S матиме найбільший попит, адже має найкращу конкурентну кінцеву ринкову ціну на додачу з найширшою гаммою оснащення в базовій комплектації та функціональністю, як порівняти до конкурентів у своєму класі потужності. Саме про цю модель далі йтиме мова.

Основними не змінними принципами, що реалізував виробник у цій моделі, є надійність, найкраща продуктивність й економія пального. Порівнюючи з уже відомим на нашому ринку трактором TD 5.110, новинку New Holland T5.110 S збудовано на іншій платформі/рамі, він має більшу вагу й колісну базу у 2519 мм. Це зовсім інша модель, навіть у базовій комплектації має більшу продуктивність і функціональність завдяки своїм параметрам й висококласному технічному оснащенню, що характерне для тракторів вищого класу потужності.

 

Двигун

Серцем New Holland T5.110 S є турбодизельний 4-циліндровий двигун TTF8000 об’ємом  3,9 л із системою Common Rail й інтеркулером, потужністю 110 к. с. й крутним моментом 430 Нм. Викиди двигуна за рівнем токсичності відповідають стандарту Tier 3, агрегат оснащено системою фільтрів очищення повітря з фільтром циклонного типу попереднього очищення повітря. Для роботи за температури нижчої від 0 °C передбачено систему полегшеного запуску з передпусковим підігрівачем. Також перевагою є ефективна система охолодження, а також вентилятор охолодження з віскомуфтою, що додатково не «навантажує» двигун і створює менше шуму.

 

Трансмісія SPS

Родзинкою цієї моделі трактора є відома трансмісія Semi Power Shift, що вже відмінно себе зарекомендувала на топових комплектаціях тракторів New Holland T6000: 4-ступенева трансмісія SPS 16 × 16 із ручним зчепленням має по чотири діапазони для руху вперед і назад із чотирма передачами в межах одного діапазону. Трансмісія дозволяє ефективно перемикати передачі в межах одного діапазону перемикачем на джойстику без зупинки й розриву потоку потужності, що значно підвищує продуктивність трактора, комфорт роботи механізатора, як і показники економії палива і є разючою перевагою проти конкурентів із механічною трансмісією, наприклад, на оранці. Слід зазначити, що коробка має ходозменшувач — редуктор, що дає змогу знизити швидкість руху трактора до 0,3 км/год. Така швидкість може знадобитися для виконання технологічних операцій на вирощуванні окремих сільськогосподарських культур.

Гідравлічна система

У стандартній комплектації пропонується з гідронасосом продуктивністю в 65 л/хв, що є дуже суттєвою перевагою у цьому класі тракторів, але й за потреби як опція можливе укомплектування системою продуктивністю 80 л/хв, для агрегатування з технікою, де потрібна вища продуктивність гідросистеми. Трактор пропонується з трьома парами задніх гідровиводів у «базі».

 

Навіска

Просте й швидке агрегатування обладнання з трактором відбувається завдяки нижнім тягам навіски з гаками. Тягово-зчіпний пристрій має механічні регулювання по висоті в базовій комплектації, а як опція доступний гідравлічний циліндр центральної тяги. Велику вантажність навіски для цього класу тракторів у 5400 кг реалізовано завдяки високопродуктивній гідравлічній системі, що дає змогу використовувати цей трактор на сівбі з важчими пропашними сівалками нового типу, на міжрядному обробітку, оранці й інших операціях. Є функція електронного контролю тягового зусилля — всі налаштування з підняття, опускання навісного обладнання, швидкості зміни положення й позиції потрібного положення під час піднімання чи опускання навіски, зміна притискного зусилля — всі ці операції механізатор може налаштувати та вмикати з допомогою органів керування, не виходячи з кабіни, що значно заощаджує час, як порівняти з механічним керуванням навіскою. Для зручності органи керування навіскою та ВВП дублюються й на задньому крилі.

ВВП

Швидкості обертання ВВП пропонуються стандартні — від 540 до 1000 об./хв, що досягається за роботи двигуна в 1938 і відповідно 1926 об./хв. Проте особливістю є економічний режим 540Е (опція), що дозволяє на операціях із меншим навантаженням, наприклад, з агрегатуванням із граблями чи легкою сівалкою отримати швидкість ВВП в 540 об./хв за меншого навантаження двигуна за 1535 об./хв, а отже, суттєво заощаджувати пальне. Муфта вмикання ВВП в оливній ванні, активація ВВП електрогідравлічна, що забезпечує плавну роботу навіть із високоінерційними агрегатами. В разі виникнення нештатної ситуації з високоінерційними агрегатами чи їх поламки є можливість швидко зупинити робочий процес завдяки системі гальм ВВП.

Робоче місце

Високий рівень комфорту для механізатора під час роботи та зручність у керуванні забезпечують сидіння й ергономічне розташування всіх елементів керування в просторій кабіні VisionView ™. Перевагою є те, що всі органи керування розташовано на підлокітнику, отже, в підлозі не має додаткових отворів, а це суттєво поліпшило шумоізоляцію кабіни та комфорт. У базовій комплектації доступно кондиціонер, люк, склоочисники (передні й задні), маячок — серед опцій сидіння на пнемоподушці та система зовнішнього LED-освітлення.

Серед переваг цієї машини варто також згадати збільшений кліренс, а також подовжену колісну базу, завдяки якій поліпшується зчеплення з ґрунтом і стійкість. Трактор комплектується колесами діаметром R28 (передні) та R38 (задні), що забезпечує надійне зчеплення з поверхнею під час роботи з важкими агрегатованими знаряддями, а також зменшує ущільнення ґрунту завдяки збільшенню контактної площі шин.

New Holland T5.110 S — трактор невеликої потужності, але в ньому реалізовано й доступно в базовій комплектації унікальні функції автоматизації робочого процесу, характерні тільки тракторам вищих класів потужності, а саме:

  • електрогідравлічне керування з функцією автоматичного вмикання блокування диференціалів і переднього моста;
  • електрогідравлічний реверс із можливістю регулювання чутливості. Залежно від типу робіт є можливість вибору одного з трьох діапазонів чутливості. Найбільша чутливість реверсу стане в пригоді для маневрування та частої зміни напрямку руху, наприклад під час роботи з фронтальним навантажувачем; середній діапазон чутливості реверсу — для польових робіт, а для транспортних операцій — найнижча чутливість реверсу;
  • у базовій комплектації доступна система автоматичного ВВП — можливість налаштувати режим автоматичного вмикання/вимикання ВВП залежно від положення навіски

Усі ці системи, що доступні в базовій комплектації новинки New Holland T5.110 S, значною мірою підвищують універсальність, функціональність, продуктивність, а також комфорт праці та значно заощаджують пальне й час на виконання будь якого виду робіт.

журнал “The Ukrainian Farmer”, червень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ