Техніка

Продуктивність і функціональність залежить від можливостей ковша

Головний інструмент навантажувача

Головний інструмент навантажувача
Ковші Evolution працюють у господарствах найбільше

Продуктивність і функціональність навантажувача залежить від можливостей ковша  

Деякі власники спецтехніки вважають, що оператор навантажувача зможе, користуючись стандартним ковшем, виконати будь-яке завдання, наприклад, вирити траншею, спланувати майданчик, завантажити сипкий матеріал. Досвідчений фахівець, можливо, впорається, але чи якісно і як швидко? Для пришвидшення процесу і підвищення якості роботи компанія «А.ТОМ» створила спеціальні ковші різної конфігурації для навантажувачів JCB, Dieci, Manitou й інших виробників. 

На сьогодні продукція українського виробника «А.ТОМ» повністю відповідає світовим стандартам якості й сумісна з будь-якими видами спецтехніки. Широкий асортимент стандартних і вузькоспеціалізованих навісних пристроїв дозволяє задовольнити потреби найвибагливіших клієнтів. Однак на цьому підприємство не зупиняється, і за потреби готове до проєктування і випуску нестандартних механізмів для виконання особливо складних операцій. 

Залежно від призначення ковші для фронтальних, телескопічних, мінінавантажувачів, тракторів можуть мати різну кількість зубів, об’єм, форму, додаткові ножі. Виробник запропонує як стандартні вироби, так і варіанти з особливою «комплектацією». 

Зерновий ківш 

У будь-якому господарстві телескопічний навантажувач найбільшу кількість роботи виконує саме під час операцій із зерном. Але разом із тим навантажувач залучають у багатьох інших роботах, де також доводиться працювати ковшем. Компанія «А.ТОМ» створила спеціальний зерновий ківш, що придатний не лише для роботи із зерном, а й з іншими сипкими матеріалами (ґрунт, пісок, плоди). За мінімальної ваги ківш відрізняється високою міцністю завдяки посиленому коробу. Виготовляється об’ємом 2,5 м. у комплекті з ножем Hardox міцністю 450 HB шведського виробництва. 

Evolution 

Серія ковшів Evolution об’ємом 1 м., 1,5; 2; 2,7 і 4 м. призначена для важких робіт із великими обсягами матеріалу. Конструкція таких ковшів відрізняється високою міцністю й довговічністю. Їх розроблено з урахуванням світових стандартів і запатентовано у ВТО. Ковші Evolution ефективно використовують для підіймання та переміщення значних мас і обсягів матеріалів, служать для виконання різних завдань на будівництві (завантаження/розвантаження гравію, ґрунту, піску й інших матеріалів) і сільському господарстві (завантаження/розвантаження зернових культур, овочів і фруктів). 

Ковші Evolution оснащено ножем зі сталі HARDOX

Ковші об’ємом від 2 м. рекомендують для роботи із зерновими, насінням трав, тріскою, снігом й іншими матеріалами з низькою об’ємною вагою. Ковші об’ємом 1–2 м. застосовують у будівництві для робіт із різними видами матеріалів із більшою об’ємною вагою (щебінь, пісок). Головні переваги такого навісного обладнання — надійність, міцність, невелика вага і висока зносостійкість. 

Усі ковші серії Evolution виконано з високоякісної конструкційної сталі марки 09Г2С завтовшки 6 мм. Така сталь і унікальні конструктивні особливості ковшів Evolution дозволяють досягти високої міцності за меншої ваги готового виробу, зменшити витрати на пальне й обслуговування техніки, підвищити ефективність і швидкість роботи. 

Верхня частина ковша посилена замкнутим коробом, що забезпечує потрібну міцність виробу за пікових навантажень. Основа ковша має посилений короб трикутної форми для підвищення стійкості й опору крученню, а також збільшення жорсткості ковша під час наповнення. Округле днище сприяє легкому навантаженню й повному розвантаженню. Ніж зі сталі Hardox зношується значно довше й, відповідно, рідше потребує заміни. Днище ковша посилено поздовжніми пластинами, що також ефективно допомагає запобігти зношенню. Бічні стінки знизу, зовні та всередині оснащено підсилювальними пластинами й мають клиноподібний профіль, що сприяє меншому зношенню кромки й одночасно стабілізує її. 

Відкидний ківш на навантажувач 

Це — вузькоспеціалізований ківш, що застосовується для вантажно-розвантажувальних робіт, коли треба підіймати й відкидати вантаж у причіп або бортові машини. Ківш відкидається в бік, що дозволяє навантажувачу робити значно менше рухів. Вантажівка може зупинитись безпосередньо біля насипу, а навантажувач працюватиме в режимі екскаватора, здійснюючи мінімум рухів уперед і назад. 

Ківш багатофункціональний щелепний

Ківш-кошик 

Ще один спеціалізований ківш, що має ґратчасту конструкцію для просіювання різного роду матеріалів — від каменю до коренеплодів. Передню частину ковша оснащено спеціальними зубами зі згаданої вище шведської сталі Hardox. Може бути корисним як для роботи з будівельними матеріалами, так і з аграрною продукцією, під час підготовки до ландшафтних робіт, для підготовки ґрунту перед засаджуванням. 

Змішувальний (ківш-міксер, ківш-бетонозмішувач) 

На сьогодні не знайти господарства, де не виконують будівельні роботи. Щосезону виникає потреба в переоснащенні й ремонтах, тому міксер для бетону завжди потрібен. Коли ж такий міксер начіпляють до навантажувача і він приводиться в дію за допомогою гідравліки, це значно полегшує роботу персоналу. Немає потреби «тягати» звичайний пересувний міксер, приєднувати його до електромережі, підвозити цемент і пісок, завантажувати вручну.

Ківш-змішувач для бетону

За допомогою ковша-міксера багато операцій можна спростити й автоматизувати. Доки навантажувач рухається від місця завантаження компонентів до будівельного майданчика, бетон, добрива або корми рівномірно змішуються. Також ківш-змішувач може допомогти там, де важка габаритна техніка не може працювати на пухких ґрунтах або через відсутність проїзду. 

Ківш «4 в 1» 

Досить популярним є універсальний ківш щелепного типу. Його застосовують для завантаження/розвантаження, захвату і переміщення великогабаритних вантажів, землерийних і планувальних робіт. Передня частина ковша рухома і може відхилятись уперед-уверх, полегшуючи розвантаження. З піднятою передньою «щелепою» ківш перетворюється на бульдозерний відвал із гладким ножем і може виконувати планувальні роботи або пересувати сипкі вантажі. Також за допомогою рухомої «щелепи» може захоплювати специфічні вантажі, наприклад, гілля, дрібні дерева тощо. 

Багатофункціональність такого ковша передбачає і можливість роботи з гірською породою, щільним ґрунтом. Водночас конструкція такого навісного обладнання дозволяє значно полегшити багато робіт у сільському господарстві та комунальній сфері. 

Ківш-наповнювач біг-бегів 

Такий ківш раціонально придбати тоді, коли є потреба поєднати відразу два різних обладнання, що працюють у комплексі — ківш і стаціонарний дозатор. Таким чином, фасування великих мішків відбувається за участі одного оператора. Тож застосування ковша для біг-бегів суттєво спрощує й здешевлює транспортування будь-якого товару. Ще один плюс — ківш можна обладнати будь-яким кріпленням. 

Відповідальність виробника 

Наявність власних виробничих потужностей дозволяє підприємству забезпечувати високу якість готових виробів. Кожну одиницю тестують у реальних умовах, перед тим як вона з’явиться на майданчику клієнта. Замовник може ознайомитися з роботою будь-якого агрегата в реальних умовах перед тим, як його придбати. Для сільгоспвиробників діє спеціальна пропозиція, адже на навісне обладнання житомирського виробництва поширюється Державна компенсація вартості. Також компанія надає сервісний супровід і за потреби може виконати ремонт обладнання. Ціна виробів повністю відповідає якості, але без жодних переплат, тому ковші від українського виробника «А.ТОМ» є оптимальним вибором для будь-якої сфери — від комунальної до агросектору.  

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
10
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ