Тваринництво

EUROVENT-Parents – cучасна клітка для батьківського стада курей-несучок

EUROVENT-Parents  –  cучасна клітка для батьківського стада курей-несучок

EUROVENT-Parents – це обладнання, що розроблене компанією Big Dutchman з видаленням посліду у батьківського стада курей-несучок, для виробництва  інкубаційних яєць. 

Секції мають ширину 1250 мм і довжину 2412 мм в стандартному варіанті. Однак довжину секцій можна покроково збільшити (один крок 60 см), що дозволяє замовнику самостійно і індивідуально визначати розміри поголів’я. 

В центрі всіх секцій проходить сідало, що особливо популярне серед півників. Суцільні бічні стінки забезпечують спокій у пташнику, бо відділяють півників окремих груп одного від одного. Всі оброблені решітки (підлогові і ті, що на лицьовій частині клітки) покриті сплавом з цинку та алюмінію. Це особливий сплав, що дозволяє значно покращити корозійну стійкість обладнання, і внаслідок цього збільшити термін його роботи. 

EUROVENT-Parents може поставлятися із повітряним каналом, або без нього. В цілому це обладнання відзначається високим рівнем посадки птиці, низькими трудовитратами і чистим інкубаційним яйцем. 

Переваги

  • оптимальна кількість птиці
  • здорові, витривалі несучки і півники
  • чисте інкубаційне яйце ризик захворювання сальмонельозом незначний
  • рівномірно висока несучість
  • добра конверсія корму
  • низький рівень падіжу
  • висока економічність за рахунок високого рівня автоматизації процесів (корм, вода, збір яйця, видалення посліду)
  • трудовитрати та витрати на проведення контрольних заходів незначні
  • гранично низький рівень вмісту аміаку в повітрі
  • практично повна відсутність мух
  • підсушений і готовий до зберігання, або використання послід із вмістом 60 % СР при підсушці посліду

Технічні рішення дрібних деталей з великим ефектом

1 Забезпечення кормом  

Ланцюгова кормороздача виробництва Big Dutchman є надійною та економічною системою годівлі. Ланцюговий кормороздавач 1 CHAMPION дозволяє транспортувати корм рівномірно, без розшарування і подавати його птиці: 

–> з прямим приводом ланцюга 

–> низькі витрати на ТО 

–> кормова вежа у формі каскаду запобігає злипанню корму

 –> кормова вежа невеликих розмірів, оцинкована та не має опор – що дозволяє економити місце і легко її чистити 

Глибока годівниця запобігає втратам корму.  

2 Лицьова частина клітки  

Лицьова частина клітки складається з пересувних решіток, які можуть бути повністю відкриті

–> проста посадка і висадка птиці.

Решітка для півників складається з вертикальних прутів і забезпечує оптимальне споживання корму та відсутність пошкоджень гребінця. Розташування обох видів решіток визначається в кожному випадку індивідуально.  

3 Підніжна шина 

Плоска підніжна шина із нержавіючої сталі сприяє несенню яйця в безпосередній близькості до годівниці. Це, в свою чергу, скорочує маршрут скочування яйця, гарантуючи максимально високу якість продукції. Крім того, підніжна шина не дозволяє посліду просипатися в клітку, що розташована нижче, і захищає яйце від пошкодження шкаралупи іншими родичами.  

4 EggSaver  

EggSaver забезпечує надійне скочування яйця на смугу поздовжнього транспортеру. Такий захист досягається за рахунок тонкого тросу, що натягнутий перед поздовжнім транспортером, та піднімається і опускається під час несення через певні інтервали часу. Додатковий позитивний ефект установки полягає в тому, що знесене і ще вологе яйце може підсохнути перед подачею на стрічку яйцезбирача –> на яйці відсутні пил і перо.  

5 Повітряний канал і стрічка видалення посліду  

Стрічки видалення посліду призначені для уловлювання посліду, вони розташовані під підлогою кліток. Послід може зберігатися на стрічці видалення до 7 днів. Повітря з повітряного каналу або свіже повітря, що подається зверху стрічки, сприяє оптимальному підсушуванню посліду, та автоматично знижує рівень аміачних випарів в пташнику. 

 6 Водопостачання 

З зовнішніх сторін кожної секції розташовані ніпельні напувальниці, що забезпечують птицю чистою питною водою. Напувальниці для курочок і півників можуть бути встановлені на різній висоті. Ніпелі напувальниць виготовлені із нержавіючої сталі. Чаші-каплевловлювачі вловлюють бризки води, що запобігає корозії і зберігає послід сухим.  

7 Підлогова решітка  

Підлогова решітка накладається на троси, що натягнуті уздовж всієї клітки. Це дозволяє покращити гнучкість і еластичність підлоги, значно скоротивши частку битих яєць і яєць з насічкою. Сама решітка має клітини різного розміру. На центральній ділянці розташовані клітини розміром 1 x 1″, призначені для більшої стійкості птиці, а отже і кращої запліднюваності. На ділянці з годівницею розмір клітини становить 1 x 1,5″, що дозволяє оптимізувати скочування яйця на поздовжню стрічку.  

8 Сідало 

По центру клітки проходить сідало, яким користуються як курочки, так і півники. Альтернативно пропонується друге, більш високе сідало, яким птиця користується переважно у нічний час.  

Виробничі показники із практики: 70-ий тиждень життя (крос: TETRA SL)   

Несучість на несучку, що посаджена290-300
Інкубаційних яєць на несучку, що посаджена260-270
Середній показник пошкодження яйця (%)78-80
Курчата жіночої статі на одну несучку, що посаджена95-100
Показник падіжу на 70-му тижні (%)6-8

Технічні характеристики і вказівки з планування EUROVENT-Parents

Розміри секції

Розміри блоку



ТОВ «БД Агрікалче (Україна)»
04080, м. Київ
вул. Новокостянтинівська 13/10, оф. 306
Тел.: (+ 380 44) 390 62 20
Факс: (+ 380 44) 390 62 21
E-Mail: [email protected]
www.bigdutchman.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ