Агромаркет

Етапи захисту сої від бур’янів

Етапи захисту сої від бур’янів

Соя сильно потерпає від бур’янів, бо не може конкурувати з більшістю їх видів. Проте неправильно підібрані гербіциди також можуть нашкодити культурі.

 

Втрати врожаю сої від дії бур’янів можуть сягати понад 30–50%. Найбільшої шкоди сої завдають бур’яни, які з’являються до сходів або одночасно зі сходами цієї культури, адже соя має слабку конкурентоздатність до бур’янів, особливо в перші 40–50 днів вегетації. Із видового складу домінантними засмічувачами посівів сої є однорічні види бур’янів і злакові.

 

Біологічні дослідження ефективності дії гербіцидів на посівах сої були проведені в зоні недостатнього зволоження на Веселоподільській дослідно-селекційній станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, що в Семенівському районі Полтавської області. Технологія вирощування сої була такою: попередник — кукурудза, з осені глибоке розпушення на глибину 15–20 см, культивація з унесенням аміачної води N90. Навесні — закриття вологи, культивація з унесенням аміачної води N41, передпосівна культивація та сівба 5 травня сорту Протеїнка. Норма висіву насіння — рекомендована для цієї ґрунтово-кліматичної зони. Повні сходи спостерігалися 25 травня.

 

Ґрунтовий гербіцид на основі діючої речовини метрибузин вносили відповідно до рекомендацій для цього препарату суцільним наземним обприскуванням 5 травня. Застосовували штанговий газовий обприскувач — колісна ручна установка, яка працює через редуктор на стисненому газі та забезпечує стабільний робочий тиск 2,1–2,2 атм. Розпилювачі щілинного типу. Обліки бур’янів проводили на постійно зафіксованих майданчиках у рамці розміром 1,25 × 0,20 = 0,25 м², яку накладали у чотирьох місцях по діагоналі. Кількість рослин бур’янів (шт./м²) по видах проводили на 25-й день після внесення гербіциду, облік сирої маси (г/м²) у період найбільшого її накопичення. Видовий склад бур’янів визначали за допомогою довідників.

 

За результатами проведених досліджень у варіанті забур’яненого контролю виявлено такі види бур’янів: щириця звичайна — 16,3 шт./м², щириця жминдоподібна — 5,8 шт./м², лобода біла — 10,6 шт./м², злинка канадська — 18,1 шт./м², блекота чорна — 4,4 шт./м², гірчак розлогий7,9 шт./м², гірчак березкоподібний — 5,2 шт./м², паслін чорний — 6,3 шт./м², гірчиця польова — 8,8 шт./м², мишій сизий — 17,5 шт./м², просо півняче — 24,3 шт./м², інші види — 2,6 шт./м². Таким чином, на контрольному варіанті налічували 144 шт./м²бур’янів.

 

Рис. 1. Біологічна ефективність дії гербіциду на основі д. р. метрибузин на посівах сої

Рис. 2. Біологічна ефективність дії грамініциду на основі д. р. клетодим

 

 

Ярослав Макух, канд. с.-г. наук

Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН

журнал The Ukrainian Farmer, квітень 2014 року

Усі авторські права на інформацію розміщену в газеті The Ukrainian Farmer та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів обов’язкове посилання на газету The Ukrainian Farmer з гіперлінком https://agrotimes.ua/journals.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ