Елеватор

Ринок вимагає рішень, заощаджень і допомоги

Допомагати на всіх фронтах

Допомагати на всіх фронтах

Ринок вимагає рішень, заощаджень і допомоги 

Кожне без винятку підприємство сьогодні допомагає нашій армії та населенню. По-іншому не можна — це в нашій крові. Власне, тому на ринку актуальні технологічні рішення, що дозволяють економити й допомагати одночасно. 

Альтернатива в цифрах 

Аграрії й до великої війни намагалися відмовитися від газу. Адже мова не лише про економію, а й про незалежність від ресурсу, який подає наш агресивний сусід. 

Економіка сушіння на альтернативних видах палива говорить сама за себе. 

Здавалося б, наразі природний газ коштує 22–23 грн за кубометр із ПДВ. Тому обчислення щодо вартості теплової енергії газу та пелет для сушіння є не дуже доречними. Але… 

За словами регіонального представника по роботі з ключовими клієнтами компанії GRECO group Сергія Малки, середня витрата дизпалива для стандартної сушарки, що працює на альтернативному паливі, становить 1,4 л на 1 тонно-відсоток. Для прикладу: ціна дизпалива — близько 50 грн/л. Виходить, що витрати тільки на пальне для сушіння 1 тонно-відсотка становлять 70 грн. Вартість сушіння на газу — близько 55 грн за тонно-відсоток, а на скрапленому газі — в межах 52 грн. 

А ось за роботи на теплогенераторах від GRECO group витрати на паливо для сушіння тонно-відсотка коливаються в межах 10–12 грн. Поготів, що кожне господарство самотужки обирає вид палива, з яким йому буде вигідніше та зручніше працювати. Це може бути біопаливо, соняшникові пелети, щепа або деревні відходи. Деякі господарства налагоджують власне виробництво палива. Щоправда, у цьому разі вони й економлять, й обмежують одночасно. Адже на ринку досить багато пропозицій усіх видів «альтернативи», й серед усього різноманіття можна обрати найефективніше палива. 

Принцип роботи твердопаливного котла доволі простий: коли паливо потрапляє в теплогенератор, відбувається процес піролізного двофазного горіння, досягається максимальний ККД, тепло потрапляє в сушарку, що дозволяє сушити зерно. 

Прості арифметичні обчислення доводять, що сушити на пелетах у 5–7 разів дешевше, ніж на дизелі. А порівнюючи з газом, це економніше у 3,5–4 рази. Якщо, наприклад, генератор працюватиме на соняшниковій пелеті, зняття одного тонно-відсотка обійдеться у близько 18 грн. 

Причини популярності 

Популярність твердопаливних котлів і перехід на «альтернативу» є тенденцією останніх років. Проте у GRECO group зазначають, що пік популярності їх обладнання припав на останні три роки. Навіть коли розпочалася велика війна, у компанії не бракує клієнтів, і на сьогодні понад 300 теплогенераторів GRECO group уже приносять вигоду своїм власникам. 

Твердопаливні котли від GRECO group вирізняються екологічністю, економією енерговитрат, не потребують додаткового обладнання. Робоча електрична потужність — 3–5,5 кВт, робоча температура — 45–150 °С з автоматичним контролем. У конструкції теплогенераторів застосовано подвійне утеплення всіх зовнішніх поверхонь, а самі агрегати виконано з високоякісних матеріалів AISI. 

До того ж обладнання GRECO group додали до урядової програми часткової компенсації вартості. Це означає, що вартість твердопаливних генераторів GRECO group буде на 25% нижчою для покупців з України. 

Кожен клієнт може обрати в лінійці Greco group оптимальну за потужністю модель, включно до 20 мВт. 

Зазвичай керівники агропідприємств, які мають намір працювати на альтернативному паливі, обирають обладнання GRECO group завдяки «сарафанному радіо». Тобто вони приїжджають до сусідніх господарств, які вже працюють на «альтернативі», де на власні очі бачать усі переваги й недоліки обладнання. До того ж експерти GRECO group переобладнали близько 97% усіх моделей сушарок від усіх виробників, тому проблем і затримок з установленням теплогенераторів не буває. А сервісна підтримка, що працює в режимі 24/7, аграрії також високо цінують. 

Про переваги теплогенераторів на альтернативному паливі, напевно, краще кажуть великі й малі клієнти компанії GRECO group. До кожного тут ставляться з повагою, розумінням і бажанням допомогти якомога швидше. 

Наприклад, уже цього року на трьох елеваторах агрохолдингу «ТАС Агро» встановили п’ять теплогенераторів від GRECO group. Як паливо підприємства використовують пелетоване лушпиння соняшнику. Також у 2023-му компанія Cygnet установила твердопаливний теплогенератор GRECO group. 

Установлення покроково 

У середньому процес уведення в експлуатацію генератора від GRECO group становить до 30 днів. Проте були об’єкти, де було встановлено та введено в експлуатацію теплогенератор за 14 днів. 

Покроково це має такий вигляд: клієнт звертається до сервісного центру GRECO group. Фахівці компанії детально розпитують аграрія про те, які культури зазвичай вирощує підприємство, про бажану потужність сушарки та інші важливі технічні характеристики. 

На основі цих даних фахівці компанії розраховують необхідну для агровиробника потужність твердопаливного теплогенератора. 

Далі — виїзд спеціалістів GRECO group. Якщо в господарстві раніше було встановлено зерносушарку, фахівці компанії на власні очі переконуються, чи є можливість встановити обладнання там. 

Наступний етап — монтаж. Приїжджає пусконалаштувальник, який уводить обладнання в експлуатацію. Під час запуску він проводить навчання оператора. Залежно від підприємства це можуть бути 1–3 оператори. 

До речі, для встановлення обладнання від GRECO group не потрібна велика площа — достатньо всього 5 . 5 м, на яких розміщується обладнання агропідприємства. А ще обладнання від GRECO group не потребує оформлення додаткової документації. 

Тепло для військових 

В умовах повномасштабної війни немає жодного робочого підприємства, яке б не допомагало армії, переселенцям і мешканцям із найбільш постраждалих від ворожої навали регіонів. Кожен вклад важливий. Кожна гривня наближає Україну до переможного миру. Але дуже важливо, щоб наші військовики не лише мали сучасне озброєння, а й були в теплі та не голодували. І на цьому фронті армії дуже допомагають українські аграрії. 

А от GRECO group забезпечує українських героїв мобільними обігрівачами й водонагрівачами власного виробництва. Партії по 20 обігрівачів компанія постачає на всі напрямки, де сьогодні українське військо чинить опір ворогу, починаючи від Запоріжжя й закінчуючи Бахмутом і Слов’янськом. Кредо GRECO group — не лише допомагати аграріям економити на сушінні й заробляти, а й обов’язково надавати війську, яке бореться за нашу незалежність і свободу, все необхідне. Тільки так буде перемога. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ