Агромаркет

В Європі діятимуть нові вимоги до оброблення аграрної продукції

В Європі діятимуть нові вимоги до оброблення аграрної продукції

У лютому в Євросоюзі ухвалили рішення щодо зниження максимально допустимого рівня залишків хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській та харчовій продукції.

Нові норми застосовуватимуться як до продуктів харчування, вироблених у ЄС, так і до імпорту. Вони набудуть чинності у жовтні 2020 року, повідомили  в Європейській Бізнес Асоціації.

Відповідно, починаючи з жовтня 2020 року буде заборонено ввезення до країн ЄС сільськогосподарської продукції, що містить залишки цих речовин понад 0,01 мг/кг. Цей показник – надзвичайно низький, що може суттєво ускладнити ввезення до ЄС продукції, під час виробництва та зберігання якої застосовувались згадані речовини.

Довідка

Хлорпірифос (хлорпірифос-етил) та хлорпірифос-метил – інсектициди, що використовуються для боротьби з комахами-шкідниками на ряді культур.

Хлорпірифос-метил також використовується для оброблення зернових культур, що зберігаються на зернових складах, а також порожніх складів. Це стосується зернових культур, зокрема ріпаку, соняшнику, сої та кукурудзи; продукції тваринного походження; фруктів та овочів.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!