Агромаркет

В Україні з початку сезону виробили понад 90 тис. тонн цукру

Close up sugar cubes and cane in wooden spoon on the table

Станом на початок жовтня в українські цукровики виготовили 92,6 тис. тонн цукру та переробили 719 тис. тонн цукрових буряків.

Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».

Так, станом на 1 жовтня працювали вже 15 цукрових заводів. Офіційно сезон цукроваріння було розпочато 5 вересня:

  1. 5 вересня — ТзОВ «Радехівський цукор» (Радехівське виробництво);
  2. 10 вересня — ТОВ «Цукорагропром» філія «Яреськівський цукровий завод»;
  3. 12 вересня — ПрАТ «Червонський цукровик»;
  4. 15 вересня — ТОВ «Старокостянтинівцукор»;
  5. 16 вересня — ТзОВ «Радехівський цукор» (Хоростківське виробництво);
  6. 19 вересня — ТОВ «Цукорагропром» філія «Жданівський цукровий завод»;
  7. 19 вересня — ПАТ «Городище-Пустоварівський цукровий завод»;
  8. 20 вересня — ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК»;
  9. 20 вересня — ПАТ «Саливонківський цукровий завод»;
  10. 23 вересня — ПАТ «Линовицький цукровий комбінат «Красний»;
  11. 23 вересня — ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат»;
  12. 25 вересня — ПрАТ «Гнідавський цукровий завод»;
  13. 26 вересня — ТзОВ «Радехівський цукор» (Чортківське виробництво);
  14. 26 вересня — ТДВ «Шамраївський цукровий завод»;
  15. 27 вересня — ПрАТ «Теофіпольський цукровий завод».

Нагадаємо, споживання цукру у світі в 2019/20 МР скоротилося на 2,5 млн тонн. Як повідомлялося, затримка збору цукрових буряків на 2-3 тижні не позначиться на об’ємах урожаю.