Агромаркет

Споживання цукру у світі в 2019/20 МР скоротилося на 2,5 млн тонн

За даними аналітиків S&P Global Platts, у 2019/2020 МР на тлі пандемії короновірусу світове споживання цукру скоротилося на 2,5 млн тонн.

Про це повідомляє асоціація «Укрцукор» з посиланням на Reuters.

Як зазначається, це зумовлено в першу чергу введенням обмежень, спрямованих на боротьбу з поширенням вірусу, таких як закриття місць громадського харчування.

«Заходи соціальної ізоляції також сприяли зниженню споживання етанолу і, як результат, ціни на нього впали, що змусило бразильські цукрові заводи збільшити виробництво цукру і знизити оцінки світового дефіциту в поточному сезоні», – йдеться в повідомленні.

Наразі S&P Global Platts очікує, що в 2019/2020 МР світовий дефіцит цукру складе 260 тис. тонн, у порівнянні з попереднім прогнозом у 7 млн ​​тонн. За оцінками S&P Global Platts, в сезоні 2020/2021 МР світовий дефіцит складе 1,14 млн тонн цукру, тоді як споживання має збільшитися на 1,5%.

Нагадаємо, експорт українського цукру за вісім місяців скоротився більш ніж на 60%.