Агромаркет

A’spik Group інвестує в сухе транспортування буряків на Шепетівському цукровому комбінаті

Група компаній A’spik Group продовжує планомірну, системну роботу із впровадження сучасних інноваційних технологій на заводах корпорації.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці компанії.

Цьогоріч глибока реконструкція розпочнеться на Шепетівському цукровому комбінаті. Підприємство зі 170-річною історією відмовиться від класичного, але застарілого, способу гідротранспортування буряків на користь сучасного європейського досвіду – сухого транспортування.

У компанії пояснюють, що така подача має декілька суттєвих переваг. Насамперед, йдеться про відсутність втрат цукру через його дифузію у транспортерно-мийну воду.

«Занадто довгий тракт гідроподачі коренеплодів Шепетівського цукрового комбінату призводив до травмування буряків під час транспортування. Наслідком цього ставало вимивання водою суттєвої масової частки цукру. Суха подача усуває цей недолік та дозволяє підвищити вихід кінцевого продукту. Нині, коли посіви цукрових буряків щороку зменшуються, така інновація, що підвищує ефективність переробки, є вкрай актуальною», – зазначив головний інженер Шепетівського цукрового заводу Роман Ковальчук.

За його словами, шепетівські цукровики в процесі модернізації використають досвід своїх колег зі Старокостянтинова, які торік першими на теренах України запровадили ці сучасні європейські технології. Контракти на поставку нових транспортерів вже укладені, їх імпортують з Польщі та Румунії.

Варто зауважити, що глибока реконструкція також підвищить екологічну безпечність виробництва, адже зменшить забір води з місцевої річки Гуска, а відтак і викиди на поля фільтрації.

За проєктом, пропускна здатність лінії складе 5-6 тис. тонн буряків на добу, а збудують її до початку нового сезону цукроваріння.

Нагадаємо, на підприємстві «Старокостянтинівцукор» модернізують виробничі потужності.

Як повідомлялося раніше, в A’spik Group виробництво цукру збільшили на 20%, попри «від’ємний» тренд по країні.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!