Овочі-Ягоди-Сад

Сезон турецької полуниці розпочався на місяць раніше

Через теплу погоду на місяць раніше почали збирати полуницю  в Туреччині. Зазвичай це робили в середині січня, але цього року ягода достигла ще в грудні. Обсяги поки що невеликі, але зростання очікують до Дня Святого Валентина.

Про це повідомляє FreshPlaza.

За словами Коскун Ерена, менеджера з маркетингу турецького експортера фруктів Eren Tarim, тепла погода спричинила початок сезону полуниці приблизно на місяць раніше: 

«У Туреччині нині погода надзвичайно тепла. Через це, як правило, швидше і раніше достигають фрукти, що також стосується полуниці. Зазвичай ми розпочинали сезон приблизно в середині січня, але цього сезону ми починали в грудні. Загальний обсяг врожаю буде більшим, ніж минулого року через теплу погоду».

Попит на ранню турецьку полуницю на середньому рівні. 

Поки що не вистачає достатніх обсягів продукції. Але Eren Tarim сподіваються виростити належні обсяги ягід до Дня Святого Валентина.

Через морози в Іспанії та зменшення виробництва полуниці, ціни на ягоди на європейському ринку на 10% вищі.

На відміну від Іспанії, в Туреччині не було ні значних дощів, ні заморозків, тож урожай обіцяє бути високим. 

«Цього сезону ми розраховуємо експортувати від 350 до 500 тонн полуниці. Ми прагнемо зробити полуницю одним з основних продуктів. Ми також вивчаємо нові технології збереження терміну придатності після збору врожаю і з цього сезону будемо випробовувати їх на науково-дослідних засадах», – кажуть в Eren Tarim.

Основними ринками збуту компанії є Євросоюз та Росія.

Читайте також: Найбільша європейська мережа супермаркетів відмовляється від несезонної полуниці