У період переходу на органічне землеробство доходи господарства зменшуються
У перехідний період з традиційного на органічне землеробство фермер втрачає 300-350 доларів/га.
Про це розповів генеральний директор групи компаній «Ріттер Біо Агро», «Дедденс Агро» і «Кунівське» Віктор Щербачук, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Це відбувається через те, що врожайність знижується вдвічі, а продукція реалізується за ціною звичайної, а не органічної», — пояснив експерт.
Для зменшення фінансового навантаження господарство сертифікувало землі під органічне землеробство поступово.
За словами Віктора Щербачука, органічне виробництво має неабиякі перспективи, а майбутні дивіденди — варті ризиків.
Група компаній займається органічним землеробством у Рівненській, Житомирській і Хмельницькій областях (спільний земельний банк складає 5,5 тис. гектарів).
Середня урожайність культур у господарстві складає: кукурудзи — 7,5 т/га у сухому вигляді, озимого ріпаку — 1,8 т/га, сої — 2,5 т/га, вівса — 4 т/га, озимої пшениці — понад 4 т/га.