Брюссельська капуста дає виручки до 900 тис. грн/га
Брюсельська капуста щороку дорожчає, цього сезону оптова ціна на неї становила 60 грн/кг, при врожайності 15 т/га з гектара можна виручити 900 тис. грн і збирати її можна фактично всю зиму.
Про це в колонці на AgroTimes розповів Ігор Микицей, директор ТОВ «Діонея», що в Київській області.
Підприємство 10 років вирощує брюсельську капусту, яку продає в столичні супермаркети по 2-3 тонни на тиждень.
«Брюссельська капуста найкраще росте за відносно невисокої температури й вологості повітря, в умовах довгої теплої осені, тому що має великий період вегетації та відрізняється повільним ростом і розвитком. У наших широтах культура почувається доволі непогано. Щоправда, у минулому сезоні рослини в рості дещо відставали порівняно з іншими роками. Можливо, це було пов’язано зі спекою влітку», — поділився фермер.
Урожай збирають у кілька етапів: спочатку зривають головочки в нижній частині стебла, потім обривають всі листки, щоб вони не заважали зривати головочки в середній та верхній частині стебла.
Якщо у грудні та січні немає сильних морозів понад -15°С, то головочки брюссельської капусти за три або чотири прийоми збирають до лютого.
Перед продажем головочки вкладають в панетки вагою 800 г.
Читайте також: Овочівники здивували незвичним забутим сортом капусти
Додати коментар