Для кращого зберігання яблук сховища розташовують близько до саду
На думку директора ТОВ «Буковинський сад» Олени Козак, основними умовами успішного зберігання яблук є відсутність пошкоджень продукції, її швидке охолодження, зберігання за оптимальної для кожного сорту температурі та складу атмосфери.
Про це йдеться в інтерв’ю журналу «Сварог».
«Зазвичай яблука закладаються до зберігання при температурі +12˚С, і впродовж наступних двох тижнів ми маємо знизити її до позначки +1,5 ˚С. Далі потрібно ще два тижні для того, щоб встановилася оптимальна температура», – розповіла Олена Козак.
Для кожного сорту температурний режим і терміни зберігання є різними, їх визначають досвідченні експерти.
Особливістю технологічних вимог до зберігання врожаю є те, що час повного заповнення камер не повинен перевищувати 4 дні, а зберігати разом можливо фрукти виключно одного сорту.
Термін заповнення камер «Буковинського саду» – 2 дні.
У сезон збору яблук намагаються зібрати їх якомога швидше, зважаючи на ступінь їх дозрівання.
«Кожне яблуко має бути поміщене у фруктосховище максимум через 24 години після того, як його зірвали з дерева», — зауважила директор підприємства.
У «Буковинському саді» врожай поміщається до сховищ не пізніше як через 12 годин після збору.
Значну роль у цьому відіграє географічне розташування об’єктів, адже найбільша відстань між садами та фруктосховищами становить 12 км.
Читайте також:Експерт озвучив складові успішного зберігання яблук і груш
Додати коментар