Овочі-Ягоди-Сад

Час збирати врожай

Час збирати врожай

 У вересні завершується процес достигання в садах яблук, груш. У цей період продовжується пошкодження плодів основними хворобами (парша, моніліоз, альтернаріоз). Складність процесу захисту садів полягає в тому, що потрібно надійно захистити плоди препаратом, який би мав ефективний захист у саду, надійно зберігав плоди у сховищі та мав мінімальні залишки діючих речовин. 

Серед основних хвороб, які завдають значної шкоди в кінці сезону, є моніліоз яблуні та інших зерняткових, різні види гнилей і хвороби плодів під час зберігання у сховищах. 

Для ефективної боротьби з основними хворобами та захворюваннями плодів під час їхнього зберігання (моніліозом, альтернаріозом, сизою пліснявою, фузаріозною гниллю, сірою гниллю, складською паршею) важливо провести хімічну обробку препаратом Белліс®. 

Белліс® — фунгіцид із високою ефективністю контроля широкого спектра патогенів, що здатні розвиватися в період зберігання (гриби родів Botrytis, Penicillium, Gloeosporium, Neofabrea, Fusicladium), водночас із тривалим періодом захисту плодів, а найголовніше — з безпечним токсикологічним профілем відповідно до вимог органів безпеки, які встановили та постійно оновлюють максимальні залишкові рівні (MRL) для всіх пестицидів у продукції.  

Белліс® швидко поглинається рослиною та не змивається дощем, нефітотоксичний, діє проти зимуючих стадій збудників хвороб. 

Препарат високоефективний у захисті рослин за різного інфекційного навантаження, а також за низьких температур.  

ГОЛОВНІ ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ 

  • Комбінація двох діючих речовин із різним механізмом дії. 
  • Контролює головних збудників хвороб, які спричиняють гниття плодів і ягід при зберіганні (плодова гниль, сіра гниль та інші хвороби). 
  • Висока біологічна активність у боротьбі з основними хворобами яблуні: паршею та борошнистою росою. 
  • Позитивний вплив на лежкість урожаю під час зберігання. 

СТРОКИ ЗАСТОСУВАННЯ 

Обприскування препаратом проводять у період вегетації й аж до збору врожаю. 

Найбільш оптимальним строком внесення препарату на пізніх сортах яблуні, які йдуть на зберігання — 8–10 днів перед збором плодів. Важливість застосування препарату Белліс® є навіть для плодів, які йдуть на довготривале зберігання в холодильники з регульованим газовим середовищем (зокрема з частим вимиканням світла, що призводить до перепаду температури у сховищах). 

ГРАДОБІЙ 

Препарат має неперевершену лікувальну дію щодо захисту плодів від механічних пошкоджень і граду. 

Застосування Белліс® після градобою забезпечує локалізацію збудників хвороб і перешкоджає їхньому поширенню. Белліс® забезпечує швидке затягування ранок, що викликані механічним шляхом. 

Діючі речовини: боскалід (252 г/кг) + піраклостробін (128 г/кг) 

Норма витрати: 0,8 кг/га 

Більше про Белліс® на: www.agro.basf.ua

ВОЄВОДІН В. В., експерт компанії BASF, кандидат с.-г. наук
Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ