Овочі-Ягоди-Сад

Геокс™ — захист у період цвітіння

Геокс™ — захист у період цвітіння

Більшість патогенів, які спричиняють гнилі в період зберігання, розвиваються у сховищі або на полицях магазинів. Проте деякі плодові гнилі уражують плоди ще до початку їх утворення, тобто у період цвітіння. Саме в цей час патоген проникає через приймочку маточки і починає свій шлях до знищення якісного врожаю з насіннєвої камери. Найбільш відомі гнилі насіннєвої камери — альтернаріозна (оливкова), фузаріозна та трихоциліозна (рожева). При зараженні цими патогенами плоди зовні майже не відрізняються, але при потраплянні в сприятливі для розвитку умови починають активний розвиток. Споживаючи такі яблука, покупець виявляє недолік, що викликає недовіру покупця як до мережі магазинів, так і до постачальника яблук. Тому багато господарств, які орієнтовані і на внутрішній ринок, і мають експортний потенціал, ніколи не будуть нехтувати захистом від хвороб у період цвітіння. До того ж у цю пору може розвиватися сіра гниль та моніліальний опік. У системі захисту зерняткових порід від гнилей насіннєвої камери застосовують фунгіцид з високою не лише ефективністю, а й безпечністю для запилювачів саду. Одним із таких препаратів є Геокс™ (діюча речовина — флудиоксоніл), широко відомий у Європі. Отже, що робить Геокс™ таким популярним?

1. Контроль широкого спектра патогенів, які спричиняють не тільки гнилі насіннєвої камери, моніліальний опік чи сіру гниль, а й хвороби під час зберігання.

2. Механізм дії. Флудиоксоніл (аналог природних антимікотичних речовин), який володіє контактними властивостями, проникаючи в рослину, не рухається в епідерміс, а залишається в кутикулі. Така властивість цієї д. р. запобігає проникненню спор у рослину та їх проростанню.

3. Надійний і безпечний партнер. За погоди, сприятливої для розвитку парші чи борошнистої роси, Геокс™ можна змішувати зі Скор® або Циделі™ Топ, цим самим мінімізувати витрати на внесення.

4. Захист при пошкодженні дерев градом. Геокс™ застосовують не пізніше ніж через 6 год після пошкоджень градом. Ефект буде більш значним при якісному внесенні препарату.

5. Геокс™ входить до системи забезпечення тривалішого зберігання плодів.

Дмитро Тимошенко, технічний експерт зі спеціальних культур та винограду, компанія «Сингента»

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ