Україна за два роки втратила ⅕ потужностей із заморожування ягід
Кілька потужних підприємств із заморожування ягід Україні за останні два сезони збанкрутували і закрилися.
Про це повідомляє Аgravery.
«Якщо взяти два минулих сезони, то до 20% потужностей із заморожування в Україні закрилися або перепрофілювалися, їм елементарно не вистачило так званого «фінансового плеча». Тобто підприємство придбало свіжу продукцію за однією ціною, потім вона раптово «просіла», і витрати перекрити не вдалося», – розповів власник заморожувальної компанії S.B. Frozen Foods Андрій Жуков.
Читайте також: Кооператив з Чернігівщини експортував 1,5 тис. тонн ягід
За його словами, конкуренція в цьому сегменті в Україні є, хоча якщо поглянути на прилавки торгових мереж цього не скажеш – на них представлена не українська, а імпортна заморожена продукція.
Причому часто це та продукція, яку продали в свіжому вигляді вітчизняні фермери, потім вона була продана, наприклад, полякам, доопрацьована і упакована, і реекспортувати назад в Україну.
Додати коментар