Оптимальний час для вакцинації птиці методом випоювання – 1,5-2,5 години
Час, протягом якого відбувається вакцинація птиці методом випоювання, має суттєве значення.
Особливо це стосується нестійких вірусів – таких, як вірус інфекційного бронхіту курей. У воді титри цього вірусу значно знижуються за 2-3 години випоювання, тоді як вакцинний вірус хвороби Гамборо активний протягом 6 годин.
Водночас занадто короткий час вакцинації може спричинити надмірну конкуренцію серед птиці, внаслідок чого велика частина популяції не отримає вакцину.
Випоювання вакцини протягом 1,5-2,5 годин – оптимальний час для цього методу.
Занадто тривале випоювання може призвести до зменшення активності вакцинного вірусу через невідповідну якість води й інших зовнішніх чинників.
Додати коментар