Витривалість у продажу
Щоб ранні літні фрукти продавати не у день збору, а протягом наступних кількох, їх слід правильно охолодити й зберігати.
Сезон літніх фруктів в Україні традиційно відкривають суниця та черешня. Після тривалої зимово-весняної перерви вони є особливо актуальними і не лише через те, що містять значну кількість складних вуглеводів, органічних кислот, вітамінів, мінеральних речовин та інших корисних для людини сполук, а й тому, що є смачними. Утім, ці плоди належать до тих, що швидко псуються, тому для садівників дуже важливим є їх вчасний збір і збереженість під час транспортування та продажу. Для цього плоди доведеться охолодити.
Час і спосіб збирання
Плоди слід збирати у найпрохолоднішу частину дня; кращий час для цього — рано-вранці в суху погоду. Під час збирання плоди слід негайно сортувати за якістю.
Десертна черешня
Черешню, призначену для свіжого ринку, збирають вручну з плодоніжками у стадії споживчої стиглості, яку визначають за характерним забарвленням, смаком та вмістом сухих розчинних речовин. Найбільш придатними для холодильного зберігання та транспортування в умовах охолодження є плоди темнозабарвлених сортів зі щільним м’якушем.
У сортів, плоди яких дозрівають у ранні терміни та мають нещільний м’якуш…>>> продовження
Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».
Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30