Регулятор росту робить ягоди винограду міцнішими і щільнішими

Обробка винограду регулятором росту синтетичним цитокініном (CPPU) ще на стадії цвітіння змінює склад клітинної стінки квіток і підвищує міцність ягід на момент збору врожаю.
Такого висновку дійшли у результаті досліджень науковці Сільськогосподарської експериментальній станції Папського католицького університету Чилі, пише журнал «Садівництво по-українськи».
Результати підтверджують, що цитокініни відіграють важливу роль у формуванні структури клітинної стінки та кальцію, що впливає на щільність плодів. Також фахівці зафіксували, що застосування CPPU до фази цвітіння стимулює поділ клітин та їх збільшення у суцвіттях, що зумовлює більший розмір зав’язі. В результаті ягоди стають щільнішими і менш схильними до пошкоджень під час збору та транспортування.
Також CPPU підвищує рівень цукрових мономерів у клітинній стінці, що позитивно позначається на якісних показниках ягід.
Читайте також: Регулятор росту дав більш тверді ягоди винограду перед збиранням