МХП збільшує овочевий клин
Агрохолдинг МХП відвів 90 га на вирощування овочів: картоплі, столового буряку, моркви та цибулі на підприємствах «МХП-Агрокряж» та «МХП-Агро-С» у Могилів-Подільському Вінницької області та у селі Селище Київської області. Овочі призначаються для переробки підприємствами холдингу.
Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.
«Оскільки МХП трансформувалася у кулінарну компанію, ми вирішили забезпечувати себе овочами власного вирощування. Відтак прийняли рішення вертикально інтегрувати виробництво овочів – одного із основних інгредієнтів тарілки споживача. Минулого року ми заклали дослідні ділянки картоплі та столового буряку, відпрацювали основні агротехнічні процеси та отримали перші урожаї. Цього року ми розширюємо асортимент культур до чотирьох та збільшуємо площі до комерційних (картопля – 30 га, морква – 19 га, буряк – 5 га, цибуля – 36). Продукцію вирощуємо насамперед для задоволення внутрішньої потреби переробних підприємств нашої компанії», – зазначив заступник голови правління з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський.
Минулого року в МХП провели дослідження ґрунтів, клімату та інфраструктури у 8 областях України. Для кожної культури та сорту визначали окрему локацію вирощування.
Зазначають, що підрозділ у Могилів-Подільську буде спеціалізуватись на вирощувані ранніх культур. На Київщині зосередять сорти довготривалого зберігання. Згодом географія вирощування буде розширюватися.
Читайте також: «МХП» купує «Овочеву скарбницю»