Собівартість овочів у Центрі ніколи не знизиться до рівня Півдня, – агроном
У вирощувати перців та баклажанів у центрі країни треба враховувати певні переваги та недоліки порівняно з півднем.
Таку думку висловлює у своїй колонці на AgroTimes Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука» (Вінниччина).
Недоліків, на її думку, більше. Зокрема, у Херсонській області завжди буде нижча собівартість виробництва, ніж у Вінницькій.
«Їм не потрібно так довго опалювати теплицю, і у них довший період вегетації – відповідно, більша урожайність, а отже й менша собівартість», – пояснює агроном.
Щодо різниці у кліматі, південь має проблеми зі шкідниками (трипси), а північ – з грибковими хворобами.
«Навіть ті агрономи, які мали досвід вирощування у Херсонській області, були дуже здивовані, наскільки інтенсивно тут розвиваються хвороби», – розповідає Кисляченко.
Читайте також: Клімат Вінниччини має перевагу для вирощування солодкого перцю